Eveniment inedit la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa
Vineri, 22 iulie 2011, de la ora 20:00, are loc prezentarea noii colecţii masculine, de tendinţe primăvară-vară 2012, sub sloganul „We should all be a little incredible”, semnată de designerul Florin Dobre, ce va marca prima sa defilare, din oraşul natal. Evenimentul va avea loc în cadrul unui eveniment cultural ce se va desfăşura în Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, situat în Piaţa Ovidiu, nr. 12, şi se va organiza un tur al muzeului, la ora 18:30. De la ora 23:00, va avea loc petrecerea dedicată prezentării, în Gaia Boutique Club, din staţiunea Mamaia. Colecţia prezentată este inspirată de conceptul „Bobo”, prescurtare de la sintagma bourgeois-bohème, termen ce definea, la începutul anilor 2000, o nouă categorie socială, un mix între burghezi şi boemi, două caste sociale ce nu păreau a se întâlni vreodată.
Un articol de Paul PÂRVU
Şi, pentru că sunt numiti „cei ce au tot”, pot alege orice, definindu-şi stilul printr-un mix de alegeri, uneori paradoxale, îmbinând luxul cu obişnuitul. Punctul de plecare al construirii fiecărei ţinute a gravitat în jurul modelului ales special să o poarte, ţinuta fiind de fiecare dată completă, cu accent pe costum.
Culorile ţesăturilor au fost alese dintr-o paletă de non culori, dar şi accente de roşu, verde şi galben. Pentru realizarea colecţiei au fost folosite materiale selecţionate dintr-o gamă extrem de diversificată, pe lista ţesăturilor regăsindu-se catifea, stofă, lână, dar şi piele naturală, suprafeţele lor fiind, de asemenea, foarte diferite, de la materiale fine, până la cele cu texturi speciale. Colecţia “We should all be a little incredible” a fost prezentată cu succes în cadrul festivalului de modă Pasarela 2011, organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez, din Bucureşti. Selecţia şi numărul manechinelor, coloana sonoră compusă din piese pline de ritm, defileul şi coregrafia specială au dat show-ului un dinamism aparte, creând o atmosferă rar întâlnită la prezentările din România. Colecţia a fost foarte apreciată de cei prezenţi, stârnind aplauze încă din timpul defileului, la final, momentul aplauzelor fiind prelungit îndelung. Aprecieri deosebite au fost primite de la invitaţii speciali ai acestui eveniment, printre care merită să îi menţionăm pe Henry Paul, ambasadorul Franţei în România, Philippe Guilet de Saint Mart, directorul artistic al Ambasadei Franţei, Sylvie Ebel, director general adjunct al Institutului Francez de Modă de la Paris (IFM), Philippe Airaud, creator de bijuterii „couture” şi Mihai Oroveanu, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană.