Ştiri

Partida Romilor vrea să câştige alegerile la Cernavodă

Liderii Partidei Romilor, organizaţia Cernavodă, sunt hotărâţi să participe cu propriul candidat la alegerile locale de anul viitor. “Nu intenţionăm să facem alianţe politice cu niciun partid. Vom merge pe candidaţii propri, pentru consilieri şi primar. În ceea ce priveşte lista pentru consilieri, aceasta este deschisă oricărui membru al comunităţii noastre. Candidatul nostru pentru primărie va fi o mare surpriză pentru toată lumea. Deocamdată putem spune doar că el este absolvent al Facultăţii de Administraţie Publică şi noi credem că are şanse reale să ajungă primar la Cernavodă”, ne-a declarat preşedintele Vasile Săndulescu.

Săndulescu consideră că Partida Romilor se află într-un amplu proces de modernizare şi schimbarea a paradigmei, astfel încât membrii comunităţilor de romi să fie integraţi mai uşor în societate, să îşi găsească mai repede locuri de muncă, să trăiască mai bine.

Un exemplu îl reprezintă cursurile de formare profesională finanţate din fonduri europene, desfăşurate în mai multe oraşe din judeţ, printre care şi Cernavodă, în meserii precum: lucrător în comerţ, barman, operator PC, îngrijitor bătrâni, manichiură – pedichiură, îngrijitor spaţii verzi, măcelar. O parte dintre absolvenţii cursurilor şi-au găsit deja locuri de muncă la diverse firme private, la SC Utilităţi SRL Cernavodă sau la primărie.

“Considerăm că membrii comunităţii apreciază tot ceea ce facem pentru ei şi înţeleg că doar dacă suntem uniţi vom şi puternici. Comunitatea noastră numără peste 2000 de persoane, o forţă veritabilă, de care toate partidele politice trebuie să ţină seamă. De aceea aş dori să lămurim o problemă legată de un personaj care pretinde că ar fi lider al romilor din Cernavodă. E vorba de  Dumitru Chivu, cunoscut în oraş sub numele de Ţucu. Ţucu a fost exclus din Partida Romilor în anul 2002, de către forurile superioare. A fost ales consilier al Consiliului Local Cernavodă, pe listele PSD, dar a fost exclus şi de acolo. În prezent el nu mai reprezintă pe nimeni, cu atât mai puţin comunitatea romilor din Cernavodă”, ne-a declarat Aurel Panait, prim-vicepreşedinte Partida Romilor, organizaţia Cernavodă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top