Opinii

Firma înfiinţată de CL Oltina face economii la Primărie

Firma SC Top Servicii Publice Oltina SRL ajută administraţia locală din comuna Oltina să economisească, având în vedere că societatea comercială e înfiinţată de Consiliul Local Oltina, iar lucrările sunt realizate în regie proprie. „Cu angajaţii de la SC Top Servicii Publice Oltina SRL am realizat gardul de la stadion, împrejmuirea Şcolii Răzoare, a primăriei şi a Şcolii Oltina. Vreau să dezvolt această societate pentru ca investiţiile de care avem nevoie în comună să fie făcute în regie proprie, astfel încât să facem economie la bugetul local”, a declarat primarul Gheorghe Chirciu.

Un articol de Andreea PAVEL

În parteneriat cu alte şapte localităţi, administraţia publică din Oltina a demarat serviciul de colectare a deşeurilor, al cărui buget total este de 1.118.911,64 euro, din care contribuţia Comisiei Europene este de 957.088,49 euro, iar contribuţia celor opt comunităţi locale partenere – Deleni, Adamclisi, Dobromir, Ion Corvin, Oltina, Ostrov, Lipniţa şi Băneasa – de 161.823,15 euro. Pe de altă parte, în comuna Oltina va funcţiona cel de-al patrulea centru pentru situaţii de urgenţă din ţară, finanţat de reţeaua de dezvoltare rurală elveţiană Operation Villages Roumains (OVR). Reprezentanţii ONG-ului au fost deosebit de încântaţi de ospitalitatea cu care au fost primiţi la Oltina şi de încântarea locuitorilor de a se implica voluntar în cadrul proiectului, drept pentru care au avut numai cuvinte de laudă în faţa colegilor lor, care au sosit la mijlocul lunii februarie în comuna constănţeană. La plecare, aceştia le-au spus oamenilor că data viitoare vor căuta drumul direct către Oltina şi că nu vor mai poposi la Constanţa, dat fiind faptul că ospitalitatea şi deschiderea constănţenilor nu şi-au spus cuvântul în oraşul de la malul mării, la fel cum s-a întâmplat în Oltina. Pentru început, primăria va asigura locaţia viitorului centru, iar de restul dotărilor se vor ocupa elveţienii: bărci de salvare, furtune, motopompe, maşini de pompieri şi instruirea personalului voluntar. Celelalte centre din ţară sunt construite în localităţile Gherla, Deda şi Livezile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top