Opinii

Filip Ivanov, primarul comunei Murighiol: „Școala a început fără probleme în comuna noastră”!

Școlile din comuna tulceană Murighiol și-au așteptat elevii cu porțile deschise, beneficiind de cele mai bune condiții pentru actul de educație. Toate cele patru instituții de învățământ de pe raza comunei au fost igienizate peste vară, au trecut printr-un proces de reparații minore acolo unde a fost cazul, astfel încât primul sunet de clopoțel să le găsească pregătite.

Filip Ivanov, primarul Murighiolului, ne-a asigurat că școala a înceaput fără probleme aici. Cu toate acestea, edilul își dorește ca în cel mai scurt timp să poată realiza și racordarea la sistemul public de canalizare a școlii din Murighiol, o investiție mai complexă care va fi finanțată în totalitate de la bugetul local.
Pe lângă cele patru școli mai funcționează și un After School care oferă posibilitatea copiilor de a-și petrece o parte din timp într-un mediu modern, clădirea beneficiind de spații pentru activități sportive ( inclusiv pe timp de iarnă) și săli de studiu utilate la standarde europene.
Totodată, administrația publică a comunei s-a îngrijit și de încălzirea claselor pe timpul iernii, lemnele fiind deja uscate și puse la dispoziția fiecărei școli. „Încă din 2004 încălzirea reprezintă cea mai mică problemă a noastră. Lemnele sunt aduse de câteva luni, sunt deja tăiate și uscate și nu se pune problema căldurii la iarnă”, ne-a asigurat Filip Ivanov. Și transportul elevilor cu microbuzele școlare se face în condiții bune deoarece primăria a asigurat deja necesarul de combustibil.
Pentru a asigura o calitate cât mai ridicată a învățământului în școlile comunei, Consiliul Local a aprobat, la inițiativa primarului, decontarea în totalitate a transportului cadrelor didactice care vin din alte zone pentru a preda elevilor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top