Opinii

Proiecte prioritare la Ceamurlia de Jos: străzi asfaltate și canalizare în toată comuna!

La începutul unui nou mandat de primar al comunei Cemurlia de Jos ( Tulcea), edilul Mihai Cârciumaru (PNL) își propune noi proiecte ambițioase de modernizare a localităților ce compun comuna: Ceamurlia de Jos și Lunca. Cu o majoritate simplă în Consiliul Local ( PNL – 4 consilieri, ALDE – 2 consilieri, PSD – 3 consilieri, UNPR – 2 consilieri), primarul speră ca proiectele care se vor discuta și propune în ședințe să fie viabile, nu doar simple exerciții de imagine a unor consilieri dornici de afirmare.

 

Cu toate că s-a reîntors la primărie după o pauză de patru ani, primarul Cârciumaru spune categoric că va continua proiectele începute de fosta administrație, proiecte care vor duce la sporirea calității vieții locuitorilor din cele două sate ale comunei. Edilul ne-a declarat că în clipa de față Primăria Ceamurlia de Jos are depus un studiu de fezabilitate în cadrul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Rurală) pentru extinderea canalizării în satul Lunca. În stadiul actual, proiectul a trecut de comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării Regionale. Ceamurlia de Jos are acest proiect de extindere finalizat, iar la Lunca, acolo unde există și o stație de epurare, este necesară dezvoltarea rețelei de canalizare pentru mărirea numărului de beneficiari ai acestui serviciu.

De asemenea, primarul își propune ca lucrările de asfaltare a străzilor din Lunca să continue. În prima ședință a noului Consiliu Local a fost aprobat, în acest sens, studiul de fezabilitate și studiul indicatorilor tehnico-economici. Următorul pas ar fi depunerea proiectului la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru accesarea unor fonduri ITI („Strategie integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării și implementarea acesteia printr-o Investiție Teritorială Integrată”, finanțat din Programul Operațional Asistență Tehnică).

La ora actuală localitatea Ceamurlia de Jos are 97% din străzi asfaltate, cu canalizare și alimentare cu apă, urmând ca și Lunca să beneficieze de ample lucrări de asfaltare a străzilor care sunt doar în stadiul de pietruire.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top