Actualitate

Festivalul „Întoarcerea la vatră“ de la Beștepe, la a doua ediție

Duminică, 28 iulie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea a participat la manifestările cuprinse în cadrul programului Festivalului „Întoarcerea la vatră“ de la Beștepe, organizat de Asociația Sportivă „Voința Beștepe“, în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ și cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Beștepe.

„Bine v-am găsit la cea de a doua ediție a Festivalului <Întoarcerea la vatră>, un eveniment cultural care are ca temă promovarea obiceiurilor, tradițiilor, folclorului, portului popular dobrogean și transmiterea acestora către generațiile următoare. Este o sărbătoare a beștepenilor de pretutindeni, care se întorc în fiecare an pe meleagurile natale.

Vreau să felicit organizatorii acestui festival și, în special, pe domnul primar Dumitru Țipirigan și pe domnul viceprimar Marius Ifrim, pentru faptul cu au gândit și au pus la punct un adevărat regal al tradițiilor și obiceiurilor, dar chiar și al sportului, care sunt convins că va atrage turiști din toate colțurile țării!

Totodată, felicitări conducerii Asociației Sportive <Voința Beștepe>, prin domnul președinte Marius Mocanu, și a Ansamblului Artistic <Baladele Deltei>, prin domnul director Ștefan Coman, pentru implicarea în organizarea festivalului.

Aș dori, de asemenea, să vă asigur de toată deschiderea Consiliului Județean Tulcea atunci când vine vorba despre organizarea unor evenimente menite să pună în valoare potențialul turistic al Deltei Dunării, conservarea și valorificarea tradițiilor tuturor minorităților din acest colț al României, mai ales că zona este renumită prin numărul impresionant de etnii care coabitează de secole în acest spațiu“, a declarat vicepreședintele Petre Badea.

În cele două zile ale festivalului s-au desfășurat numeroase competiții sportive, precum și un spectacol artistic în care au evoluat Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, împreună cu soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof, Ansamblul „Plai vânătorean” (Vânători, Galați), Mariana Popa, Ansamblul „Dunărenii” (Chiscani, Brăila), Ansamblul „Boboceii Cumpeneii” (Cumpăna, Constanța), Ansamblul „Beștepeanca” (Beștepe), Ansamblul „Ghiocel de la Luncavița” (Luncavița), Ansamblul „Doina Casimcei” (Casimcea), Ansamblul „Katiușa” (Mahmudia), Grupul „Odyseea” (Tulcea), Ansamblul „Altona” (Cerna) și Ansamblul „Sfitilina” (Vișina).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top