Actualitate

Ceremonial militar dedicat Zilei Imnului Național al României, la Tulcea

Luni, 29 iulie 2019, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat, în Piața Civică, alături de prefectul Lucian Furdui și viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Imnului Național.

„Avem astăzi bucuria de a sărbători, împreună, ziua Imnului Național al României. Alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului, imnul reprezintă un simbol național. Este o zi plină de încărcătură istorică, menită să ne amintească, în fiecare an, de sacrificiile făcute de poporul nostru în lupta pentru dobândirea libertăţii şi a identităţii naţionale.

Imnul a fost alături de români, insuflându-le curaj în momentele cruciale ale istoriei în decursul Războiului de Independență, în timpul celor două Războaie Mondiale, dar și în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Imnul caracterizează trăsăturile poporului român și reușește să oglindească fiecare etapă a devenirii sale. În clipele cele mai grele, imnul s-a înălțat și s-a auzit pe buzele tuturor, astfel că este o datorie de onoare să cinstim acest simbol și înalta sa semnificație.

Interzis în regimurile totalitare, timp de aproape o jumătate de secol, „Deșteaptă-te române!“ a fost ales, imediat după Revoluția din Decembrie 1989, Imnul Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991.

Valoarea simbolică a imnului se păstrează şi astăzi, mesajul său fiind un permanent îndemn adresat maselor de-a menţine starea de veghe necesară păstrării demnităţii naţionale, spiritului de sacrificiu şi solidarităţii civice. El a reprezentat o chemare spre emancipare naţională şi social-politică a tuturor românilor“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Ceremonialul militar organizat de Prefectura Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, o slujbă de Binecuvântare și Rugăciune pentru poporul român, alocuțiuni privind simbolistica versurilor imnului, scurt istoric și semnificații, precum și intonarea imnului de către întreaga asistență.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top