Actualitate

Horia Țuțuianu vă invită la teatru: “Miturile Cetății”, la IV-a ediție

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, îi invită pe constănțeni în număr cât mai mare la Festivalul Internațional de Teatru “Miturile Cetății”. În plus, Horia Țuțuianu le urează mult succes tuturor participanților:    

„Aseară a debutat cea de-a IV – a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Miturile Cetății, eveniment finanțat de Consiliul Județean Constanța și organizat de Teatrul de Stat Constanța. Evenimentul, deja înrădăcinat în viața culturală a orașului, își propune să vă provoace și să vă cucerească cu trupe renumite din țară și de peste hotare. Sunt convins că eforturile noastre și ale noii echipe manageriale a Teatrului de Stat Constanța vor fi răsplătite, iar festivalul va fi un succes. Vă invit să susținem împreună acest Festival Internațional de Teatru și îmi doresc să avem un public cât mai numeros, iar artiștii să fie premiați cu aplauzele noastre. Mult succes echipei Teatrului De Stat Constanța, precum și trupelor care participă la Festivalul Internațional de Teatru Miturile Cetății!”

Despre Festival

Spectacolele primelor ediții ale Festivalului „Miturile cetăţii” au avut loc în Piaţa Ovidiu, în mijlocul căreia se înalţă statuia marelui poet, realizată de sculptorul Ettore Ferari, şi de asemenea în sala Teatrului de Stat, în sala Teatrului pentru copii și tineret „Căluțul de mare”, în Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, dar și la Termele Romane, la Edificiul Roman cu Mozaic și între vestigiile din apropierea muzeului .
Ne adresăm în egală măsură publicului constănţean, dar şi turiştilor români şi străini, oamenilor de teatru şi jurnaliştilor din România şi din străinătate.
Până la acest eveniment, nu exista niciun festival în România dedicat teatrului antic şi temelor mitologice aşa cum au evoluat ele de-a lungul timpului. De aceea Teatrul de Stat Constanţa poate pretinde, pe bună dreptate, că a stimulat într-o oarecare măsură lumea teatrală românească şi va continua să o facă prin actuala şi următoarele ediţii ale Festivalului „Miturile cetăţii”.
Festivalul are două secţiuni şi alte câteva evenimente colaterale. Structura lui nu este limitativă şi nu intenţionează să devină, la următoarele ediţii, aşa că alte secţiuni ar putea fi introduse, iar actualele secţiuni ar putea fi înlocuite, în concordanţă cu tendinţele culturale.
1. Tema primei secţiuni este Teatru antic – Text dramatic antic.
În această secţiune dorim să oferim publicului o serie de spectacole de mare succes semnate de mari regizori şi cu actori români şi străini celebri.
Festivalul vrea să ofere publicului ocazia de a aprecia adevăratele vedete (actori, regizori, scenografi, dramaturgi), în opoziţie cu falsele valori adesea impuse de diverse publicaţii agresive. De asemenea, festivalul doreşte să revitalizeze adevărata valoare pe care teatrul o poate oferi atunci când este făcut cu talent şi fără părtinire.
Nu în ultimul rând, avem ca obiectiv să ne apropiem mai mult de adevăratele interese ale publicului pentru a-i câştiga fidelitatea.
2. Tema celei de-a doua secţiuni este Teatrul antic prin abordarea si dezvoltarea miturilor în texte contemporane.
Prin această secţiune dorim să atragem noi segmente de public pentru a descoperi şi a aprecia virtuţile artei teatrale, mai ales în contextul unor importante teme actuale, care ne ameninţă şi ne descumpănesc în fiecare zi. Privim festivalul „Miturile cetăţii” ca pe o abordare provocatoare a culturii şi a resurselor culturale, incluzând elemente cum ar fi: spectacolul, arta, moştenirea culturală, tradiţiile locale, mass media etc..
Festivalul mai include dezbateri şi simpozioane pe teme importante, o întâlnire a directorilor de festivaluri din ţară şi din străinătate, lansări de cărţi din domeniul teatrului, evenimente de stradă.
Secţiunile principale nu sunt competitive, iar acordarea de trofee este flexibilă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top