Actualitate

Asociația Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România, la 20 de ani

Vineri, 21 iunie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat la Gala Aniversară de 20 de ani de la înființare și lucrările Adunării Generale a Asociației Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România (ADECJR), la invitația președintelui acestei asociații, Nicoleta Anton, director al Direcției Economice din cadrul Executivului județean tulcean.

La întâlnirea au mai fost prezenți secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sirma Caraman, primul președinte al ADECJR, membru fondator și membru de onoare al asociației, precum și fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea, Florin Hrițcu.

„Mă bucur că avem adevărați profesioniști în domeniul economic, mă bucur că la Tulcea s-a luat această inițiativă privind domeniul economic al administrației publice din întreaga țară. Avem alături de noi doi piloni ai înființării asociației, doamna Sirma Caraman și domnul Florin Hrițcu, și vreau să-i aplaudăm împreună pentru acest demers. Sunt de trei ani pe funcția de vicepreședinte dar sunt conștient de toate provocările pe care le întâlniți în activitate, la fiecare schimbare a legislației. Este admirabil cum reușiți să faceți slalom printre HG-uri și OUG-uri. De profesionalismul dumneavoastră depinde în mare parte soarta unui întreg județ.

Vorbim, astfel, de o asociație profesională constituită la nivel național, care are interese comune cu alte entități similare, ca Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România sau Asociația Comunelor din România. Toate urmăresc întărirea autonomiei locale, asigurarea unor surse de finanțare stabile, prin propuneri de modificare și completare a actelor normative specifice administrației publice locale.

În final, vreau să felicit întreaga echipă a directorilor economici din județele din România pentru activitatea desfășurată în beneficiul comunităților locale și să vă doresc mult succes în continuare! La mulți ani pentru cei 20 de ani“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

De asemenea, administratorul public Vasile Strat a urat un bun venit oaspeților din toată  țara: „Alături de doamna Caraman și de doamna Anton, de fiecare dată, am acordat o atenție similară atât pentru crearea actului legislativ cât și pentru lămurirea implementării acestuia.

Este adevărat că majoritatea consiliilor județene ar trebui să aibă o abordare mai susținută în domeniu pentru că vocea dumneavoastră este una autorizată și cred că mulți miniștri ar vrea să beneficieze de experiența dumneavoastră și de modul cum reușiți să vă descurcați în acest hățiș legislativ.

Vă doresc să vă simțiți bine la Tulcea și să transmiteți colegilor dumneavoastră că suntem un oraș ospitalier, cu o mare diversitate etnică, cu o atmosferă plăcută de lucru iar în ceea ce privește turismul, putem să vă oferim toate condițiile din orice regiune a țării“.

În iunie 1999, directorii economici din 38 de județe s-au întâlnit pentru prima dată într-un cadru organizat, pentru a discuta și a se consulta în ceea ce privește problemele financiar bugetare de la momentul respectiv. Cu acest prilej, a apărut ideea înființării unei asociații profesionale care să le reprezinte interesele, astfel luând naștere Asociația Directorilor Economici din cadrul Consiliilor Județene din România, transformată după un deceniu în Asociația Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top