Opinii

Festivalul “Dor de cântec românesc”, organizat cu fast la Cumpăna

În zilele de 23 mai şi 24 mai 2009 , Casa de Cultură din comuna Cumpăna a găzduit cea de-a VI-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi ’’Dor de cânt românesc’’. Organizatorii festivalului au fost reprezentaţi de Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, Consiliul Judeţean Constanţa, Organizaţia Creştin Umanitară World Vision România – Echipa Zonală Constanţa, Sociatatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune – Radio Antena Satelor. Concursul s-a desfăşurat în ziua de 23 mai 2009, ora 11:00 şi a fost deschis artiştilor amatori, solişti vocali şi instrumentişti din ţară, ai cântecului popular românesc, desfăşurându-se pe trei secţiuni: Secţiunea I (de la 6 ani împliniţi până la 10 ani), Secţiunea a II-a (de la 10 ani împliniţi până la 14 ani), Secţiunea a III-a (de la 14 ani împliniţi până la 18 ani).

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

La eveniment şi-au dat concursul interpreţi de renume ai folclorului românesc: Grigore Leşe alături de Aromânii Fârşeroţi din Cogealac, Traian Jurchela, Mariana Anghel, Ion Drăgan, Aneta Stan, Viorica Macovei, Ionuţ Sidău, Gavril Prunoiu şi Grupul “Doruri Muscelene”, Cristian Năstase şi Vasilica Tătaru, Cătălin Maximiuc, Elena Mimiş-Trancă, Maria Şalaru, Ceana Mihaela Diana – laureata ediţiei a V-a 2008, Maria Macovei alături de Grupul “Dor de la Humor” – Gura Humorului, Ansamblurile folclorice “Româncuţa” şi “Muguraşii Cumpenei” din Cumpăna şi Ansamblul “Doruleţul” din Comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi.
 “Tradiţia organizării în comuna Cumpăna a acestui festival concurs naţional de folclor pentru tineri interpreţi, este expresia unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Dorim ca şi această ediţie să se contureze ca o reuniune artistică de excepţie, o sărbătoare prin cântec şi pentru cântec, a românilor de pretutindeni”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top