Politic

Felix Stroe, sigur de poziția lui: „Voi candida la alegerile interne. PSD, din ce în ce mai frecventabil, se vede și după zâmbetul de pe fața mea!”

PSD Constanța a organizat o conferință de presă de bilanț a anului 2022, la care au participat reprezentanți ai Parlamentului, ai Biroului Permanent Județean şi şefi de structuri interne ale partidului. Mesajul transmis, verbal și non verbal, prin acest eveniment este poziția de forță deținută în continuare de Felix Stroe, la conducerea organizației județene.

Stroe, a vorbit despre pregătirea pentru alegerile locale, alegerile interne din partid, problemele din justiție ale unor foști membri și despre un grup de primari din alte partide, ce ar urma să dezerteze pentru a candida din partea PSD la localele din 2024.

Soldații PSD, chemați să repare eșecul electoral din 2020

Stroe a avut un mesaj mobilizator, vorbind despre „soldații PSD”, care ar trebui să convingă electroratul de „justețea mesajului electoral pentru anul 2024”. Pentru acest lucru, PSD a lucrat în acest an la reorganizarea şi consolidarea structurilor din județ:

„În ultimii doi ani, principala preocupare a noastră a fost reorganizarea și consolidarea continuă a Organizației Județene a PSD, a organizațiilor comunale, orășenești, municipale, astfel încât să abordăm anul electoral 2024 cu forțe importante, motivați, hotărâți, să câștigăm alegerile pe care nu am reușit să le câștigăm în anul 2020. Astăzi, organizația județeană a PSD numără peste 10500 de membri. Aceștia sunt soldații PSD cu care vom încerca să convingem lumea de justețea mesajului nostru electoral pentru anul 2024. Avem organizații de partid în toate localitățile din județ. Avem organizație de tineret din ce în ce mai puternică și bine ancorată în rândul tinerilor. Am pătruns în universități, avem organizație studențească, avem organizații de seniori puternice în toate zonele județului. Organizația de femei județeană este, poate, cea mai bună organizație din România”.

Primarii vor continua, în rest se vor face sondaje de opinie

Obiectivul PSD, a mai spus Stroe, este de câștiga alegerile în primul rând în municipii, în orașe și apoi, în general, în cât mai multe localități din județul Constanța. Președintele PSD a spus că acolo unde partidul are primari care vor să continue, aceștia vor fi susținuți, iar în celelelate localități se vor face sondaje de opinie. Asta după ce, la începutul anului viitor, se va contura un profil de candidat:

„Ne propunem un an electoral 2024 pe care să îl atacăm în forță, și să câștigăm alegerile în cât mai multe localități din județ, în primul rând în municipii și în marile orașe.

Candidații vor fi stabiliți pe baza unor studii sociologice. După sărbătorile de iarnă, după anul nou, o să începem să stabilim profilul de candidat pentru municipii, orașe, și după ce stabilim profilul de candidat, o să începem să facem măsurători. Vom discuta în birourile organizațiilor de partid, vom discuta cu persoanele care pot face obiectul unei candidaturi, cât mai mulți, și îi vom măsura. Vom face măsurători în fiecare trimestru, astfel încât după 30 iunie 2023 să putem să avem o orientare cu privire la candidații cu care vom merge în fața alegătorilor. Candidatul care va fi cel mai bine poziționat va fi asumat și cu el vom merge în cursa respectivă. Acolo unde avem primari care își declară dorința de a candida, vom merge cu dumnealor. Avem primari foarte buni, cu care nu avem de ce să ezităm să mergem. Avem primari de la Năvodari până la Grădina”.

Ce, ne e rușine cu Horia Constantinescu? Ne e rușine cu Dan Georgescu?

Legat de posibilii candidați pentru Primăria Constanța, Stroe a spus că în sondaj vor fi incluse cel puțin 10 persoane, nominalizându-i ca răspuns la întrebările jurnaliștilor, pe Horia Constantinescu (șeful ANPC) și Dan Georgescu (directorul Administrației Canalelor Navigabile) – nume vehiculate în ultima vreme drept posibili candidați:

„Inclusiv Horia Constantinescu, inclusiv Dan Georgescu de la Canale Navigabile. Ce, ne e rușine cu Horia Constantinescu? Ne e rușine cu Dan Georgescu? Nu nu e rușine!”.

Curățenie în organizații. Orice membru condamnat definitiv va fi suspendat

Șeful PSD a vorbit și despre problemele pe care partidul le-a avut la alegerile din 2020, când a decontat greșelile din anii anteriori. Stroe spune că PSD Constanța a avut un număr considerabil de membri care au avut probleme cu legea, dar că și-a făcut curățenie în propria „ogradă”. El a accentuat faptul că pe viitor, orice membru care va suferi o condamnare definitivă în justiție, va fi suspendat din partid.

„În anul 2020 am decontat erorile din anii anteriori. PSD Constanța a avut un număr mare de membri care au avut probleme cu justiția, cu legea. În mod normal cetățenii au fost informați și au luat la cunoștință despre aceste lucruri. Și acesta a fost unul dintre punctele slabe ale partidului. Noi am făcut curățenie în organizații. Orice cetățean, orice membru de partid care are o hotărâre definitivă judecătorească referitoare la acțiunea în justiție a unui membru de partid, acesta va fi imediat suspendat din partid. Să nu uităm însă că funcționează prezumpția de nevinovăție. Bănuiesc că știți și dumneavostră miile de achitări pe care le-a făcut justiția cu motivarea <fapta nu există>”, a spus Stroe.

Nu eu am oprit alegerile. Personal, mi-aș dori să fie mâine”

Stroe Felix a lămurit și chestiunea alegerilor interne din PSD Constanța, răspunzând numeroaselor speculații pe această temă. Președintele organizației județene a explicat de ce nu au fost organizate alegeri până acum, când și-ar dori el să aibă loc și când este foarte probabil ca acestea să fie organizate:

„Alegerile interene în partid se fac pe baza hotărârii Consiliului Politic Național al PSD. Hotărâre care spune că se fac alegeri în toate organizațiile comunale, orășenești, de județ, unde aleșii locali PSD au câștigat alegerile. Și noi am făcut aceste alegeri, încă din luna august, fiind mai harnici.

În continuare, alegerile interne se desfășoară pe baza unui calendar aprobat de Consiliul Politic Național, când hotărăsc dânșii, probabil în preajma unui viitor congres național, ce ar putea să aibă loc în anul 2023.

Nu au fost oprite alegerile interne la partid de către mine sau alte persoane. În penultima ședință de Consiliu Politic Național s-a dat aprobare să se facă alegeri în județele Giurgiu, Covasna, Harghita și Caraș Severin. Când va hotărî Consiliul, alegerile se vor desfășura și în alte județe. Personal, mi-aș dori ca mâine să fie aceste alegeri și voi candida pentru un nou mandat”.

10-12 nume „foarte grele de primari” ce ar urma să dezerteze la PSD

Președintele PSD Constanța a mai spus că ar exista în prezent un număr de primari din județ, membri ai altor partide, ce ar urma să candideze din partea PSD la alegerile locale din 2024. Stroe nu a oferit însă nume:

„În momentul de față există cel puțin 10-12 nume foarte grele de primari, din care cu siguranță vreo 8-9 vor veni la PSD, dar vă dați seama că nu pot să devoalez. Vor candida pe listele PSD. Sunt și de la PNL și de la alte partide. Adică Partidul Social Democrat este din ce în ce mai frecventabil, lucru care se vede și prin zâmbetul de pe fața mea!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top