COMUNICATE

Fasciștii de la Noua Dreaptă vor miting împotriva homosexualilor, la Constanța

Structura de sorginte fascista Noua Dreapta va organiza la Constanta un miting împotriva homosexualilor, dupa modelul actiunii din primavara a fratilor mai mari din Bucuresti. Pentru început, camarazii constanteni au demarat o campanie de strângere de semnaturi pentru a se asigura ca au sustinerea morala a concetatenilor. Actiunea se desfasoara în cea mai mare discretie, iar cetatenii care sunt consultati, habar n-au ca semneaza pentru o organizatie fascista. 

Un articol de Mihai Razvan ROTARU  

Conform siteului de internet, Noua Dreapta a luat fiinta la începutul anului 2000, cu intentia de crea un pol nationalist puternic. “Alegând calea dreapta, calea care duce la regruparea fortelor, calea actului creator si nu a discutiilor sterile, Noua Dreapta s-a constituit, din primul moment, atât ca un front de lupta cât si ca un mediu formativ, ajungând, prin tineretea, entuziasmul si energia militantilor sai sa reprezinte o organizatie eficienta pusa în slujba cauzei românesti. Noi ducem o munca permanenta de trezire a constiintelor si de avertizare asupra pericolelor care ameninta neamul românesc”. În viziunea gruparii Noua Dreapta, pericolele sunt homosexualii, tiganii, evreii si structurile euro -atlantice. Gruparea Noua Dreapta se revendica de la Miscarea Legionara din perioada interbelica si de la liderul ei Corneliu Zelea Codreanu, pe care îl citeaza copios “Individul în cadrul si în slujba neamului sau. Neamul în cadrul si în slujba lui Dumnezeu si a legilor Dumnezeirii.” Cu alte cuvinte, organizarea colectivitatilor umane depaseste puterea de întelegere a omului. Ea este opera lui Dumnezeu. Odata cu începutul istoriei, Dumnezeu a fixat si cadrul ei de desfasurare. Dupa cum a stabilit legile de miscare ale universului material, tot astfel s-a îngrijit si de buna functionare a universului social”.

Propaganda în favoarea statului totalitar

Gruparea Noua Dreapta a iesit în evidenta în ultimii ani, în special prin lipirea de afise ultranationaliste, xenofob-rasiste si anti euro pene. Mai multi tineri (în special din Ardeal) au fost cercetati penal (doi dintre ei chiar trimisi în judecata) pentru propaganda în favoarea statului totalitar. Liderii Noii Drepte s-au dezis de ei, pe motiv ca nu fac parte din organizatie. Anchetatorii au demonstrat ca lipirea afiselor era primul test pentru primirea lor în aceasta organizatie.
În fiecare an, membrii Noii Drepte sunt prezenti la Festivalul de Arta Medievala de la Sighisoara, de unde încearca sa îsi atraga adepti. Anul acesta, ei au împartit fluturasi care îndeamna la boicotarea bunurilor de consum importate.
Noua Dreapta si-a creat un important beneficiu de imagine în timpul celor doua mitinguri organizate de homosexualii din România. Tineri rasi în cap dupa modelul fascist si cu însemnele Noii Drepte i-au atacat pe manifestanti si au fost pusi la punct de fortele de ordine. Actiunea violenta a organizatiei s-a bucurat de ceva priza în rândul credinciosilor ortodocsi care se întorceau de la slujba, precum si a unor membri ai galeriei echipei de fotbal Steaua Bucuresti.

La Constanta, întâlnirile sunt secrete

Noua dreapta pregateste un miting împotriva homosexualilor la Constanta, unde functioneaza o filiala condusa de Gigi Grasu, absolvent al facultatii de istorie din cadrul Universitatii Ovidius. Spre deosebire de alte filiale, gruparea constanteana nu are un sediu, iar întâlnirile membrilor au loc în spatii private, în cel mai mare secret. am încercat sa aflam de ce o organizatie ce face caz de faptul ca este legal constituita nu are, la Constanta, actiuni la vedere. Ne-am lovit însa de refuzul diplomat lui Gigi Grasu. Presedintele filialei constantene a Noii Drepte a recunoscut, într-o convorbire telefonica, organizarea unui miting împotriva homosexualilor, dar a refuzat sa discute cu noi într-o întâlnire. Autoritatile statului monitorizeaza atent Noua Dreapta, considerând-o o organizatie cu potential anarhic, destabilizator.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top