Comisia Europeană

Faimosul club de bikeri Hells Angels MC este acum oficial și în România

Cluburile de Motocicliștii din România și-au reîntregit rândurile

De aproximativ două săptămâni comunitatea motocicliștilor din România și-a completat rândurile cu trei cluburi membre și reprezentative ale vestitului MC (Motorcycling Club) Hells Angels din Statele Unite. Așa cum și pe site-ul oficial al clubului Hells Angels apare informația pe prima sa pagină, nu mai puțin de trei chartere (filiale)- care poartă denumirea, culorile și emblemele celor de la Hells Angels- s-au înființat în România. Acestea sunt HAMC București, HAMC Timișoara și HAMC Nomads.

Un articol de Ștefan KOSTOFF

 

Și la Constanța există un club suport Hells Angels, acesta purtând numele de Dracula’s MC. Comunitatea de motocicliști Hells Angels MC are chartere aproape pe tot mapamondul, cum ar fi: Statele Unite, Canada, Brazilia, Argentina, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Spania, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Elveția, Liechtenstein, Austria, Anglia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Grecia, Rusia, Bohemia, Portugalia, Chile, Croația, Luxemburg, Irlanda, Ungaria, Republica Dominicană, Turcia, Polonia, Islanda, Irlanda, Malta, Thailanda, Letonia, Lituania,  Serbia, Slovacia, Estonia și de acum și în Romania.

Pro și contra

Prezența clubului Hells Angels în România este privită cu admirație de majoritatea motocicliștilor, mai ales că faima de care se bucură a făcut că cel puțin fiecare dintre cei care preferă ca mijloc de transport vehiculul pe două roți, adică motocicleta, să se viseze membru al acestui club.
Din păcate există și opinii rezervate vizavi de acest aspect, mai ales că într-un comunicat de presă emis la data de 30 iulie 2010, Europol, cu sediul la Haga (Olanda), a avertizat asupra extinderii influenţei cluburilor de motociclişti din SUA,  în Europa. În materialul cu titlul “Bandele de motociclişti invadează Europa de Sud-Est”, Soren Pedersen, purtătorul de cuvânt al Europol, trage un semnal de alarmă vizavi de acest aspect, vizând activităţile mai puțin ortodoxe ale acestor cluburi care, de-a lungul anilor, şi-au creat un puternic şi influent cartel al crimei organizate la nivel mondial.

 

Actualitate

To Top