Opinii

Facebook, prieten de nădejde al Consiliului Local Babadag

Georgian Caraman, primarul ce nu va mai avea nevoie de campanie electorală

Potrivit site-ului Facebrands.ro, site ce relatează noutățile privind platforma Facebook, atât numărul utilizatorilor români de Facebook, cât și numărul de fanpage-uri românești au crescut cu 27% încă din 2012.
„Dacă nu ai facebook nu exiști” spune o glumă ce circulă printre utilizatorii acestei rețele de socializare. Astfel s-a ajuns ca pe facebook să găsim foștii colegi de școală cu care nu am mai ținut legătura de ani de zile, paginile marilor VIP-uri( actori, cântăreți,etc), adevărate magazine online, chiar și unele primării din țară. De exemplu pe adresa de facebook „PNL Babadag” veți găsi toate lucrurile frumoase ce se petrec în acest oraș. După cum aflăm dintr-o postare pe binecunoscuta rețea de socializare, această pagină a fost creată de actualul primar înainte de a fi edilul orașului: „Încă înainte de aflarea rezultatului alegerilor am creat pagina de facebook PNL Babadag. Acest mijloc a devenit, în timp, cel mai important în actul de informare corectă și directă a locuitorilor, prin postări și albume foto care au căutat să vă țină la curent cu activitatea Unității Administrativ-Teritoriale Primăria Babadag, a mea personal, să vă prezinte prin imagini stadiul lucrărilor făcute în oraș sau să vă aducă în atenție evenimente cultural-sportive sau de suflet”.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

Precum bine se înțelege din spusele primarului, această pagină prezintă în permanență activitățile și proiectele derulate de Primăria și Consiliul Local Babadag. Deasemenea, tot pe Facebook, primarul le dă de știre locuitorilor din orașul Babadag ce proiecte are pentru anii următori, astfel încât la sfârșitul mandatului nu va mai avea nevoie de o campanie electorală: „Ori, dacă despre realizări cred că e suficient ce am spus, să vedem și ce aș avea în plan pentru următorul an de mandat. Poate că e suficient să luăm problemele punctate în pliantul propriu din campania electorală și să concluzionez că acestea sunt țintele urmărite. Și ar fi normal, pentru că cine nu-și onorează promisiunile riscă sancțiuni din partea celor care l-au votat! Ori eu, peste 3 ani vreau să mă prezint cu fruntea sus în fața dumneavoastră”. Contactat telefonic, primarul Georgian Caraman ne-a declarat: „Hotărârea de a crea pagina  < PNL Babadag >, am luat-o cu puțin timp înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale de anul trecut, ținând cont de mai multe aspecte: Facebook este cea mai mare rețea de socializare pe net, la această dată. Este o modalitate rapidă și ieftină de a fi în contact cu prietenii noștri. Existau pagini ale formațiunilor politice dar fie nu erau actualizate, fie prea <seci> și ,<reci> în conținut iar noi, pentru că am avut o campanie electorală diferită de ce se făcuse până atunci (lansarea candidaților s-a făcut scurt, într-o ceremonie simplă, după o piesă de teatru oferită celor care au dorit să participe la acest eveniment) am considerat să facem ceva deosebit și în spațiul virtual.
De administrarea paginii se ocupă vicepreședintele organizației locale, d-l Viorel Crețu care este, oficial, purtătorul nostru de cuvânt. După câștigarea alegerilor pagina a devenit cel mai accesat mod al cetățenilor prin care aceștia sunt ținuți la curent cu ce se întâmplă în localitate, cu stadiul lucrărilor care se fac, cu evenimente, cu întâmplări, chiar cu articole și anunțuri utile oamenilor din Babadag. Postările sunt făcute cel puțin săptămânal, uneori mai des, în funcție de ce se desfășoară prin oraș, în cadrul organizației. Am evitat și evităm stilul protocolar care este golit de sentimente, păstrând dialogul direct cu cei care au postat păreri sau sesizări, ca de la prieten le prieten. Știu că pagina este apreciată inclusiv de cei care, din diferite motive, au plecat din Babadag. Faptul că văd ce se întâmplă în mod real în localitatea lor de origine este benefic, chiar ne pot ajuta ducând mai departe numele și imaginea Babadagului”. Deasemenea, acesta ne-a mai declarat: „Personal cred că fiecare administrație locală ar trebui să țină permanent legătura cu cetățenii prin toate mijloacele posibile. Dacă se și face treabă, atunci cu mult mai bine! Oricum, alegerile viitoare se vor câștiga dacă vei convinge oamenii că faci treabă,  că ești alături de ei și localitate, că poți rezolva problemele cu care vă confruntați, pagina de facebook fiind doar o modalitate prin care poți arăta toate acestea. E păcat să nu folosești ce ai la îndemână, ceva ieftin și rapid”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top