Exclusiv

Expoziţie de pictură Ana Luiza Ghioc

O tulceancă membră a UAP Constanţa 1

La sala „Ion Nicodim”, de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, evenimentele artistice, vernisaje, se succed într-un ritm trepidant, de când conducerea filialei Uniunii Artiştilor Plastici – UAP Constanţa 1 a fost preluată, din toamna trecută, de ceramistul Eusebio Spânu. Ultimul eveniment, desfăşurat vineri, 3 iunie, a fost constituit de expoziţia personală de pictură a artistei plastice Ana Luiza Ghioc. Deşi tulceancă, prin naştere, copilărie şi domiciliu actual, Ana Luiza Ghioc a rămas membră a UAP Constanţa 1, după absolvirea Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii Ovidius, în 2006, la clasa profesorului universitar Gheorghe Caruţiu (cunoscut şi apreciat pictor constănţean, la rândul său).

Un articol de Paul PÂRVU

Tema expoziţiei şi majoritatea lucrărilor au ca şi subiect florile. Pictoriţa ne-a mărturisit că a vrut, la împlinirea a 40 de ani de viaţă, să-şi dăruiască un imens buchet de flori. Pictate chiar de ea! Distinsul critic de artă Alice Dinculescu a subliniat, în prezentarea făcută artistului şi exponatelor sale, că Ana Luiza Ghioc a păstrat în suflet toate florile Deltei, din copilărie, le-a asimilat pe cele de la malul mării, unde a studiat, şi acum, în… floarea vârstei, a pictat toată această comoară sufletească, cu ochiul şi cu mâna artistului matur, atât ca vârstă cât şi ca personalitate în exprimare. Menţionăm şi faptul că, pe lângă numeroase participări la expoziţii de grup, Ana Luiza Ghioc expune relativ des în oraşul său natal şi de domiciliu, Tulcea, locaţia preferată fiind frumosul şi modernul hotel Delta, de pe faleza dunăreană.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top