Afaceri Europene

La Tigitrans au fost calificaţi primii sudori în argon certificaţi TUV Austria

Premieră naţională, cu finanţare europeană

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea capitalului uman al întreprinderii, prin creşterea nivelului de specializare a angajaţilor care deţin calificarea de sudor, în funcţie de nevoile actuale şi de perspectivă ale agentului economic solicitant. Obiectivele specifice au constat în: promovarea activităţii de formare profesională, prin organizarea de cursuri de specializare, autorizate conform legii, într-o meserie deficitară pe piaţă, respectiv sudor cu arc electric, cu electrod nefuzibil în mediu de gaz protector; diminuarea „deficitului de talente” privind specialiştii în sudura în argon; dezvoltarea capacităţii  întreprinderii, furnizor autorizat de formare profesională a adulţilor, de a sprijini creşterea nivelului de specializare a angajaţilor; creşterea şanselor angajaţilor de a-şi completa setul de competenţe obţinute anterior, cu noi cunoştinţe, care să le asigure menţinerea locului de muncă, sporirea productivităţii la actualul loc de muncă şi a mobilităţii profesionale pe piaţa forţei de muncă.

Un articol de Paul PÂRVU

Grupul ţintă a fost format din 56 de angajaţi ai întreprinderii, calificaţi în meseria de sudor, care au devenit specialişti în sudura în argon, prin participarea la cele două cursuri de specializare organizate în meseria de sudor cu arc electric, cu electrod nefuzibil, în mediu de gaz protector. La alegerea grupului ţintă s-a avut în vedere necesitatea sporirii nivelului de competenţe al sudorilor, aspect care va conduce pe termen mediu şi lung la creşterea gradului de adaptabilitate şi mobilitate pentru angajaţii întreprinderii. De asemenea, este cert faptul că persoanele fizice au nevoie tot mai mare de siguranţa ocupaţiei, mai degrabă decât de siguranţa locului de muncă. Pentru a putea răspunde nevoii de performanţă personală pe o piaţă a muncii afectată de criză, dar şi pentru a contribui la sporirea competitivităţii întreprinderii, organizarea unui program de specializare pe sudura în argon, meserie deficitară şi de mare fineţe în domeniul construcţiilor metalice, s-a dovedit benefică. Specializarea la care au participat muncitorii le va asigura acestora menţinerea actualului loc de muncă şi creşterea veniturilor salariale, dar şi accesul facil la un alt loc de muncă, din domeniu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top