Comisia Europeană

Conducerea Facultății de Teologie din Constanța a fost DEMISĂ!

Scandalurile se țin lanț de instituțiile în care activează oamenii IPS Teodosie. După ce ieri, ierarhul Tomisului a fost pus oficial sub învinuire pentru declarații false privind fonduri europene și luare de mită, fiind pus sub control judiciar de către procurorii DNA, astăzi conducerea Facultății de Teologie, din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța (UOC), a fost demisă de către Consiliul de Administrație al UOC. Cauzele acestei măsuri radicale se regăsesc, se pare în nereguli cu privire la examenul de admitere din această toamnă.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Senatul Universității a decis în data de 29 septembrie anularea admiterii de la Facultatea de Teologie din Constanța din data de 22 septembrie, la mijloc fiind diferite suspiciuni că s-ar fi săvârșit fapte care sunt de domeniul penalului. Totodată, Senatul a decis ca această admitere să se reia în data de 30 septembrie (a doua zi după ședință), ceea ce s-a și întâmplat. Încă nimeni nu-și poate explica modalitatea prin care conducerea Teologiei a reușit în numai 24 de ore să organizeze din nou acest examen, să anunțe candidații că trebuie să vină la examen și să pregătească toate cele necesare pentru desfășurarea acestuia. Totodată, responsabilii din comisia de admitere a Facultății de Teologie vor intra și în vizorul comisiei de etică a UOC care-i va ancheta pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le reveneau. Conducerea interimară a Facultății de Teologie îî revine decanului de la Facultatea de Arte, Daniela Hanțiu. Facultatea de Teologie din Constanța a fost condusă de decanul pr. Moise Bogdan, secondat de prodecanul Popovici Dănuț Dumitru, însă, toată lumea știe că cel care conducea cu adevărat această instituție de învățământ era IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top