Comisia Europeană

EXCLUSIV: Inculpatul Teodosie încalcă măsura controlului judiciar?

Procurorii DNA au decis ieri ca IPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, să fie urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. Totodată, au decis și luarea măsurii controlului judiciar în cazul său.

Un articol de Călin GAVRILAȘ, Mihai Răzvan ROTARU

Concret, conform comunicatului oficial al DNA, inculpatul Teodosie Petrescu trebuie „să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/ Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși, să nu se apropie de ceilalți suspecți/inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia”.
Cu alte cuvinte, Teodosie nu se poate apropia și nu poate comunica cu Beca Stere, Malaxa Bogdan – Petrișor, Nadoleanu Gheorghe, Cojocaru Ciprian – Ioan și Ștefan Aurelian. Cu toate acestea, surse din Arhiepiscopie, ne-au confirmat că astăzi acolo au fost văzuți Malaxa Bogdan – Petrișor (individ care de ani buni nu mai călcase în instituție) și Ștefan Aurelian.
La ora 16.40, când programul angajaților Arhiepiscopiei Tomisului era terminat de 40 de minute, mașina lui Nadoleanu Gheorghe era parcată în fața Catedralei Arhiepiscopale, adică, la 50 de m de Palatul Arhiepiscopiei. Contactat telefonic, acesta ne-a confirmat că este la birou, că nu este treaba noastră ce face el acolo și că este singur în încăpere. Doar că, pe fundal se auzeau voci…
Așadar, să fie oare o întâmplare că, până la această oră, trei dintre inculpați au fost văzuți în clădirea în care era și Teodosie, cel care are interdicția de a se vedea cu aceștia? Să fie o întâmplare că Gheorghe Nadoleanu face „ore suplimentare” la birou? Sau e pur și simplu încălcarea de către episcop a măsurii impuse de către procurori? La toate aceste întrebări și fapte, cei de la DNA vor răspunde cu siguranță.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top