Litoralul românesc

Ex-vicele din Nicolae Bălcescu, „pus la pământ” de o bătrânică

Deşi îi convenea confuzia provocată de potrivirea de nume, Dumitru Timofte este nevoit să înapoieze terenul naşei sale

Vă prezentam într-o ediţie precedentă cazul bătrânei Elena Jug, din comuna Nicolae Bălcescu, care s-a trezit că peste noapte a rămas fără terenul primit moştenire. Care a fost vina pensionarei? Doar aceea că şi-a pus încrederea şi speranţele în finul său, Dumitru Timofte. Acesta din urmă este nimeni altul decât fostul viceprimar liberal al administraţiei locale. Cu excepţia unui singur consilier, eliberarea din funcţia de viceprimar a lui Timofte a fost votată de toţi ceilalţi membri ai Consiliului Local, în cadrul unei şedinţe de la începutul acestui an.

Un articol de Andreea PAVEL

 

Conform spuselor familiei Jug, dar şi a reprezentanţilor actualei administraţii locale, pe vremea când era consilier, Dumitru Timofte a făcut o cerere la Primăria Nicolae Bălcescu, prin care revendica un teren de 2,75 ha, deşi ştia că acesta nu-i aparţine. La mijloc a fost vorba doar de o potrivire izbitoare de nume. Cererea i-a fost aprobată de fosta administraţie liberală şi astfel, Timofte a mers mai departe către Primăria Medgidia, deşi o a doua cerere trebuia depusă strict la departamentul Arhivei oraşului. Astfel se face că, în documentul ce îi aparţine lui Timofte sunt puse ştampila Primăriei Medgidia şi semnătura Secretarului Mărioara Mircescu. În schimb, documentul Elenei Jug, proprietara de drept a terenului are ştampila Arhivei şi semnătura arhivarului Marian Arsene. Aceste nereguli au fost demascate în cele din urmă şi astfel se face că în prezent, bătrâna este din nou proprietara de drept a terenului. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Elena Jug a câştigat procesul cu afaceristul Timofte, în urma căruia s-a pronunţat anularea sentinţei de punere în posesie a fostului viceprimar.

Glasul pământului se stinge pentru Timofte

Probabil trebuie să fie foarte dureros şi umilitor gândul că tu, ca „proprietar de comună” ai fost învins în proces de o bătrânică amărâtă pe care, până nu demult, o îndemnai ironic să încerce doar să se pună cu tine. Dar iată chiar declaraţia bătrânei Elena Jug pentru jurnaliştii DEZVĂLUIRI, la sfârşitul lunii martie a.c.: ”Mi-a promis că mă ajută, că are funcţie mare în Primărie şi că voi obţine terenul mai repede. Apoi a recunoscut că m-a păcălit şi mi-a zis să mă ţin după el dacă am bani, iar mie mi-este frică pentru că şi el şi nevasta lui sunt răi, n-au suflet. Şi pe voi dacă or să vă prindă, or să vă ia la bătaie, aveţi mare grijă. Rădulescu de la Fondul Funciar şi-a luat partea de 1,25 ha, că el din 4,5 n-a luat decât 2,75. Pe de altă parte, Dragomirescu de la Poliţia Muncipiului stătea de vorbă cu el foarte prieteneşte când am ajuns la Constanţa, că i s-a întocmit şi dosar penal”. Iată, deci, cel mai bun exemplu pentru proverbul: „Adevărul iese ca untdelemnul la suprafaţă”.   
Iar acesta reprezintă doar începutul pentru declinul imperiului lui Timofte. Este primul, dar nu ultimul teren pe care ex-vicele îl pierde. Primarul şi viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu ne-au declarat că au de gând să revendice şi terenul şcolii. Conform spuselor acestora, timp de aproape două decenii, Dumitru Timofte a concesionat acest teren, lucru legal, dar cât se poate de imoral, ţinând cont că în schimbul acestui lucru, liberalul nu şi-a întors privirea nici o secundă către întreţinerea sau îmbunătăţira condiţiilor de şcolarizare a elevilor din localitate. Altfel spus, fostul viceprimar nu a plătit nici un ban, în schimbul faptului că folosea de terenul şcolii. Administraţia locală are de gând să schimbe radical aceste aspecte: “Domnul Timofte nu se poate despărţi de terenul copiilor şi deţine un contract care nu este valabil şi care, chiar dacă ar fi fost validat, nu l-a onorat niciodată. De aceea vrem să încheiem nişte contracte care cu siguranţă vor fi respectate de firmele cu care vom colabora. Acestea vor fi selecţionate doar dacă dau dovadă de seriozitate şi dacă ne acceptă condiţiile pe care le impunem, în favoarea localnicilor şi ale copiilor acestora”, a precizat primarul din Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top