Opinii

Energie verde în comuna Peştera

Comuna Peştera se înscrie şi ea pe harta unităţilor administrativ-teritoriale din Constanţa care, în viitor, va avea un parc eolian de mari dimensiuni. Pe teritoriul comunei ar putea fi amplasate nu mai puţin de 500 de turbine eoliene. Printre societăţile care vor să dezvolte acest proiect se numără Renovatio Power, Sabloal, Eviva Energy SRL, Wind Expert şi EP Energy Proiect.

Un articol de Andreea PAVEL

Recent au fost demarate şi lucrările pentru extinderea Şcolii de Arte şi Meserii din localitate. Lucrările vizează extinderea cu un corp de clădire independent P+1E. Conform declaraţiilor primarului Valentin Vrabie, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie SC Arconi Star SA Constanţa. Celelalte firme care au participat la licitaţie sunt: SC Alex Building SRL Constanţa, SC Recon şi Doje SRL Bucureşti, SC Toporaşul Verde SRL Constanţa, SC Construcţii Internaţionale SRL Constanţa şi SC Rovas Investment SRL Constanţa. Valoarea estimată a lucrărilor de extindere a Şcolii de Arte şi Meserii Peştera a fost de aproximativ 1.734.000 lei. În ordinea descrescătoare a preţurilor ofertate, pe primele trei locuri s-au clasat: SC Alex Building SRL, SC Arconi Star SA şi SC Toporaşul Verde SRL, acesta din urmă ofertând cel mai scăzut preţ. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Peştera, SC Toporaşul Verde s-a retras, licitaţia fiind câştigată de către firma clasată pe locul doi, în ceea ce priveşte preţul cel mai mic. Edilul comunei Peştera apreciază faptul că în localitatea Ivrinezu Mare se vor crea aproximativ 30 de locuri de muncă, graţie afacerii din domeniul viticol dezvoltată de către dr. Ion Puşcă, investiţie care se cifrează la 3,8 milioane de euro.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top