Opinii

Elveţienii au dat Constanţa, pe Oltina

ONG-ul helvet a rămas impresionat de ospitalitatea şi implicarea sătenilor

Doar patru localităţi din România au fost alese de elveţieni pentru a fi sprijinite într-un proiect internaţional, în cadrul căruia se construiesc şi se dotează centre de pompieri voluntari. Printre ele se numără şi comuna constănţeană Oltina, reprezentată de primarul Gheorghe Chirciu. Proiectul a demarat anul trecut, atunci când Oltina a fost recomandată de clubul Rotary din localitatea Martigny, Elveţia.

Un articol de Andreea PAVEL 

Reprezentanţii ONG-ului au fost deosebit de încântaţi de ospitalitatea cu care au fost primiţi la Oltina şi de încântarea locuitorilor de a se implica voluntar în cadrul proiectului, drept pentru care au avut numai cuvinte de laudă în faţa colegilor lor, care au sosit la mijlocul lunii februarie în comuna constănţeană. La plecare, aceştia le-au spus oamenilor că data viitoare vor căuta drumul direct către Oltina şi că nu vor mai poposi la Constanţa, dat fiind faptul că ospitalitatea şi deschiderea constănţenilor nu şi-au spus cuvântul în oraşul de la malul mării, la fel cum s-a întâmplat în Oltina. Pentru început, primăria va asigura locaţia viitorului centru, iar de restul dotărilor se vor ocupa elveţienii: bărci de salvare, furtune, motopompe, maşini de pompieri şi instruirea personalului voluntar. Celelalte centre din ţară sunt construite în localităţile Gherla, Deda şi Livezile. Eleveţienii vor reveni probabil în luna iunie a acestui an şi vor fi cazaţi la aceeaşi pensiune, din localitate, unde s-au simţit atât de bine în februarie. Pentru că în Oltina încă este criză şi bani de protocol nu există, primarul şi viceprimarul vor plăti din buzunarele proprii toate cele necesare asigurării unei atmosfere cât mai plăcute pentru invitaţii din străinătate, la fel cum au mai făcut-o deja până acum.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top