Actualitate

Elevii premianți ai comunei Mircea Vodă, recompensați de administrația locală

Anul școlar 2022/20023 s-a finalizat la mijlocul lunii trecute, însă administrația locală a comunei Mircea Vodă, județul Constanța, nu i-a uitat pe cei mai merituoși elevi.

Astfel, la inițiativa primarului George Ionașcu, Consiliul Local Mircea Vodă a decis ca toți elevii cu domiciliul în comună, care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar trecut să fie recompensați cu premii în bani. Suma de 30.000 de lei a fost pusă la dispoziție de la bugetul local pentru acest lucru.

Elevii care au primit premiul I la învățătură au fost recompensați cu câte 500 de lei/elev, cei care au obținut premiul al doilea au primit câte 400 de lei, iar cei care au obținut premiul al treilea au primit din partea administrației locale câte 300 de lei.

Suma necesară acordării acestor premii a fost prevăzută în bugetul de venituri și cheltuieli la capitolul „Cultură, recreere și religie”.

Amintim aici faptul că luna trecută, Primăria Mircea Vodă le-a oferit tuturor elevilor claselor III- XII, care și-au exprimat dorința, „O zi magică în parcul Aqua Magic-Mamaia”.

„Copiii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu, iar prin ochii lor ne regăsim și noi, copiii care am fost cândva. La Mircea Vodă, am încercat să aducem un strop de bucurie pe chipurile celor mici și să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Copilului, creându-le o lume a lor, plină de culoare, bucurii, zâmbete și distracție”, spune primarul George Ionașcu.

De asemenea, Comuna Mircea Vodă participă la proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Mircea Vodă”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație, Investiția I9: Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și Investiția I11: Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele ateliere școlare, pilonul IV: Politici pentru noua generație.

Proiectul are o valoare de 1.079.000 de lei (fără TVA), iar partea neeligibilă, finanțată din bugetul local al UAT Mircea Vodă ar fi de 10.000 de lei (fără TVA).

Prin acest proiect vor putea fi achiziționate echipamente TIC, mobilier altele decât cele existente, sau în completarea celor existente prin raportare la numărul de beneficiari direcți, ori dacă acestea au mai mult de 5 ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top