Fără categorie

Electrica acuză CEZ, ENEL și E.ON că nu au făcut investițiile promise și le cere daune de 250 milioane euro

Statul sare la gâtul giganților din energie

Un raport al Curții de Conturi arată că CEZ, ENEL și E.ON nu și-au respectat obligațiile din contractele de privatizare, privind investițiile la care erau obligați. Mai precis, majorările de capital cu care au venit aceste companii în momentul privatizării nu s-au dus în investiții, așa cum ar fi trebuit. În consecință, compania de stat Electrica cere despăgubiri de 250 milioane euro(!) și intenționează să câștige acești bani în instanță. Conform Ziarului Financiar, Electrica este sau urmează să intre în procese cu toţi giganţii europeni care au cumpărat în perioada 2005-2008 cinci din cele 8 filiale de distribuţie şi furnizare a energiei eletrice. Acţiunea Electrica reprezintă o premieră pentru statul român, obişnuit în ultimii ani să vândă active la preţuri subevaluate sau să le îndeplinească solicitările companiilor străine în schimbul promisiunilor de investiţii.
Precizăm că CEZ este o companie din Cehia, cu capital majoritar de stat, care exploatează parcul de la Fântînele-Cogealac (județul Constanța), unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Europa.
Compania de energie ENEL (cu capital italian) a reușit să stârnească în ultimii ani un val de nemulțumiri din partea consumatorilor persoane fizice, private sau autorități locale, care s-au plâns de calitatea slabă a serviciilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top