Opinii

Eforie Nord, gazda unui workshop dedicat beneficiilor turismului balnear

Zilele acestea (17-19 iunie), Complexul „Steaua de Mare“ din Eforie Nord găzduiește workshop-ul internațional “WATER ADDED VALUE TO HEALTH AND LIFE”, organizat de Asociația Balcanică de Mediu (B.EN.A.) și Asociația Europeană de Mediu. Lucrările sunt structurate pe două secțiuni: prima dintre ele subliniază influența mediului înconjurător asupra calității vieții și sănătății, iar cea de-a doua este axată pe domeniul medical, o deosebită atenție fiind acordată potențialului turismului balnear pe litoralul românesc (valorificarea nămolului de la Techirghiol, dar nu numai).

 

Unul dintre mesajele pe care participanții la acest eveniment vor să le lanseze în spațiul public este acela că turismul balnear nu se adresează numai celor cu probleme medicale, ci şi celor care vor să se relaxeze, să-şi regăsească vitalitatea şi o bună condiţie fizică, mentală şi Datorită acestui fapt, în ultimele decenii, prin importantele sale efecte sociale şi economice, turismul balnear a devenit un segment major al pieţei turistice internaţionale, spre care se centrează importante mijloace materiale şi umane, cu implicare tot mai profundă a ştiinţei şi tehnicii, a prestării unor servicii turistice şi medicale de o factură complexă şi de un înalt nivel calitativ, chemate să satisfacă cerinţele vitale ale omului modern, determinate de evoluţia condiţiilor de viaţă şi a stării de sănătate a populaţiei. Evenimentul de la Eforie Nord reunește atât experți din domeniul protecției mediului, cât și din domeniul medical (reumatologie, recuperare medicală, medicină internă, sănătate publică etc.) reprezentând țări ca Bulgaria, Croația, Grecia, FRI Macedonia, România, Serbia și Ucraina.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top