Fără categorie

eduVision 2020 a remodeleaza viziunea asupra educatiei

Conferinta eduVision 2020 isi propune sa prezinte cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea IT&C pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educatiei la nivel mondial.

eduVision 2020, prin intermediul conferintei anuale, al expozitiei si site-ului initiativa, se doreste a fi o platforma pentru schimbul de experiente si bune practici, care sa aduca in prim plan studii semnificative de caz si sa ofere un cadru de dezbatere pe marginea diferitelor initiative cu scopul de a gasi calea spre un viitor mai bun in domeniul educatiei.

„In vederea deschiderii portii spre un viitor mai bun pentru copiii nostri suntem cu totii responsabili sa contribuim la dezvoltarea societatii informationale prin oferirea accesului la educatie de calitate, prin facilitarea unui transfer rapid de cunostinte si competente, pentru a aduce inovatie in sala de clasa, de a dezvolta o productie mai competitiva,…

Conferinta eduVision 2020 isi propune sa prezinte cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea IT&C pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educatiei la nivel mondial.

eduVision 2020, prin intermediul conferintei anuale, al expozitiei si site-ului initiativa, se doreste a fi o platforma pentru schimbul de experiente si bune practici, care sa aduca in prim plan studii semnificative de caz si sa ofere un cadru de dezbatere pe marginea diferitelor initiative cu scopul de a gasi calea spre un viitor mai bun in domeniul educatiei.

„In vederea deschiderii portii spre un viitor mai bun pentru copiii nostri suntem cu totii responsabili sa contribuim la dezvoltarea societatii informationale prin oferirea accesului la educatie de calitate, prin facilitarea unui transfer rapid de cunostinte si competente, pentru a aduce inovatie in sala de clasa, de a dezvolta o productie mai competitiva, pentru a influenta o alocare mai eficienta a resurselor si pentru a impulsiona toti cetatenii sa ia parte la dezvoltarea societatii. Noi credem ca eLearning este raspunsul corect la provocarile viitorului „, spune Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.

Romulus Maier, Managing Partner Agora Group, adauga: „Tehnologia se afla intr-o evolutie exponentiala. Nu este usor sa previzionam ce ar implica utilizarea de instrumente diferite pe termen lung, care sunt formele cele mai potrivite de utilizare si ce metrici ar fi mai bine sa utilizam. Nu exista nici o indoiala, civilizatia noastra se intemeiaza pe invatatura si educatie. Dar, in ceea ce priveste influenta instrumentelor tehnologice si de invatatura asupra educatiei, profesorii si educatorii trebuie sa se adapteze noilor tendinte. eduVision 2020 reprezinta o initiativa care aspira sa aduca impreuna vocile cele mai autorizate, din culturi si zone geografice diferite, cu scopul de a forma o viziune pentru invatamantul de urmatoarele decenii „.

Prima editie a eduVision 2020 va reuni reprezentanti ai Comisiei Europene, reprezentanti ai Ministerelor Educaţiei din peste 25 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Comunitatea Statelor Independente (CSI), membri ai ambasadelor si reprezentanti ai Consulatelor din Romania, managementul executiv al MECTS, MAE şi MCSI, factorii de decizie si formatorii de opinie din sistemul romanesc de invatamant, profesori si cadre didactice din licee si universitati, ONG-uri si reprezentanti media.

Partenerii care sustin prima editie a conferintei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Radio Romania, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos.

Pentru mai multe informatii despre conferinta eduVision 2020 si detalii legate de inregistrare va rugam sa accesati www.eduvision.ro.

Despre Agora Group
Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group a fost infiintata in anul 1992, si de-a lungul timpului a editat reviste cum ar fi PC Report, Open – Information Technology, BYTE Romania, NET Report, Gazeta de Informatica, PC Magazine Romania, eWeek Romania, Channel Partner Romania, brosura Zoom IT & C, anuarul SInteTIC, IT Trends si Digital Trends.
In prezent, portofoliul Agora Group include revista tiparita IT Trends, revista online Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – the Open Source Free Software Conference, eHealth – solutii pentru industria de sanatate, Programatica – conferinta dezvoltarorilor romani, serviciul de distributie de carte internationala Byblos, portalul www.agora.ro si newsletter-ul zilnic AgoraNews .
Mai multe detalii: www.agora.ro .

Despre SIVECO Romania
Infiinţata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT şi de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spaţiul Comunitatii Statelor Independente. SIVECO Romania ofera, la nivel national si internaţional, marilor companii si institutiilor publice, solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness. Compania este specializata in dezvoltarea proiectelor IT mari si complexe.
Expertiza SIVECO Romania este confirmata de proiecte mari, complexe, cum ar fi cele dezvoltate in Romania pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Educatiei (Sistemul Educational Informatizat), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (Sistemul Informatic Integrat de Sanatate), Administraţia Vamala, Biroul de credite, Ministerul Muncii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Finantelor, si sute de organizatii private avand o cifra de afaceri cumulata in valoare de miliarde de euro. Acum, aceste proiecte sunt replicate cu succes pe trei continente, in tari ca Bulgaria, Moldova, Macedonia, Cipru, Belarus, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Turcia, Maroc, Tunisia.
Mai multe detalii: www.siveco.ro .

Despre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin consultare cu alte ministere si institutii implicate, concepe si aplica strategia globala a invatamantului, stabileste obiectivele sistemului de invatamant in intregime si obiectivele nivelurilor de invatamant si profilurilor de invatare. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului este organizat si funcţioneaza in conformitate cu legislatia Ministerului Educaţiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ca organ de specialitate, avand responsabilitatea de a dezvolta si implementa politici educationale. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului are dreptul de initiativa si executie in politica financiara si a resurselor umane in domeniul educatiei si colaboreaza cu alte ministere implicate in dezvoltarea educatiei.
Mai multe detalii: www.edu.ro .

Despre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Misiunea Ministerului Comunicaţiilor si Societatii Informationale (MCSI) este crearea premiselor durabile trecerii la Societatea Informationala in Romania. In acest sens, se are in vedere o viziune unitara pentru dezvoltarea unui sistem national coerent si integrat pentru serviciile publice online dedicate cetatenilor si mediului de afaceri. Prin transformarea modului de organizare si abordare a Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Executivul ii confera acestuia un rol decisiv in orientarea Romaniei spre Societatea bazata pe Cunoastere, in consolidarea Societatii Informationale, obiectivul principal fiind realizarea serviciului eRomania, cu componenta sa strategica de eGuvernare. Realizarea acestui obiectiv repozitioneaza Romania si ii confera un avantaj pentru crestere economica durabila, imagine internationala pozitiva, convergenta rapida in spatiul european, incluziune, consolidarea unor domenii de inalta competenta.
Societatea Informationala presupune schimbari in toate domeniile: in adminstratie (e-government), in afaceri (comertul electronic), in educatie (educatie la distanta), in cultura (centre multimedia si biblioteci virtuale) si in maniera de a lucra (lucrul la distanta). La baza acestor transformari se afla utilizarea Internet-ului. Internet-ul influenteaza modul in care traim, modul in care se fac afacerile, maniera in care se lucreaza, metodele de studiu, comunicarea intre oameni si chiar maniera de petrecere a timpului liber. Mai multe detalii: www.mcsi.ro .

Despre Ministerul Afacerilor Externe
Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului roman in concordanta cu interesele nationale si cu statutul Romaniei de membru in structurile europene si euroatlantice.
Conform actelor normative in vigoare, Ministerul Afacerilor Externe, denumit in continuare MAE, asigura realizarea politicii externe a statului roman, inclusiv participarea la procesul de integrare europeana si euroatlantica a Romaniei, si colaboreaza la elaborarea, fundamentarea si realizarea politicii economice a Romaniei, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare si cu Programul de guvernare.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este organizat si funcţioneaza in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 100/2004* privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificarile si completarile ulterioare.
Intreaga activitate a ministerului este condusa de ministrul Afacerilor Externe, care totodata il reprezinta in raporturile cu celelalte autoritati publice, cu persoanele juridice si fizice din tara si din strainatate, precum si in justitie. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe raspunde de intreaga activitate a ministerului in fata Guvernului, precum si, in calitate de membru al Guvernului, in fata Parlamentului. Activitatea specifica a ministerului este desfasurata de personalul diplomatic si consular, ale carui statut, drepturi si obligatii sunt stabilite de Legea nr. 269/2003 privind Statutul corpului diplomatic si consular al Romaniei. Personalul diplomatic si consular activeaza in administratia centrala sau in serviciul exterior.
Mai multe detalii: www.mae.ro .

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top