Opinii

După ce au fost inundate, sediile Arhivei, Jandarmeriei şi APIA au fost la un pas de prăbuşire

În 2007, Primăria Hârşova a investit 17 miliarde de lei vechi în „renovarea” clădirii

Fostele birouri de la „Flamura”, o clădire cunoscută după această denumire de locuitorii din oraşul Hârşova, arată jalnic. Angajaţii Primăriei Hârşova au declarat jurnaliştilor Dezvăluiri că instituţia a fost renovată de fostul primar, Ionel Chiriţă, în 2007, cu nu mai puţin de 17 miliarde de lei vechi! Banii s-au dus pe apa sâmbetei, la fel ca aşa-zisa investiţie făcută la acea vreme. În clădire funcţionează Arhiva, Jandarmeria şi APIA. Angajaţii acestor servicii au fost mutaţi în alte sedii pentru ca actuala administraţie locală să remedieze situaţia în care se află birourile.

Un articol de Andreea PAVEL

Cuvintele sunt de prisos în faţa imaginilor de la faţa locului. 17 miliarde au fost investite pentru ca tavanul să se prăbuşească, igrasia să pună monopol pe întreaga clădire, varul să se scorojească, mobilierul să fie acoperit de mucegai, găleţile să stea aliniate în mijlocul camerelor, iar instalaţia electrică să fie deteriorată în totalitate. De menţionat ar mai fi faptul că, aşa cum ne-au informat angajaţii primăriei, clădirea a fost cumpărată cu două miliarde de lei vechi, iar renovarea (în valoare de 17 miliarde de lei vechi!) a avut doi ani de garanţie. Ca un făcut, imediat după ce garanţia a expirat, problemele au început să apară. Pentru a face o comparaţie, vă aducem la cunoştinţă că un alt primar din judeţul Constanţa a construit de la zero (deci nu e vorba de o simplă renovare) o grădiniţă, dotată cu grupuri sanitare la parter şi etaj, cu mobilier complet, de ultimă generaţie, cu aproape 10 miliarde de lei vechi.

Au luat de la biserică, să salveze situaţia

Biserica din Hârşova este o altă clădire care a fost ignorată timp de aproape un deceniu, dovadă fiind starea în care se află de-atâţia ani. Fosta conducere a Primăriei Hârşova nu a ridicat un deget în vederea renovării acesteia. Actualul primar, Tudor Nădrag, a prins în buget şi câteva miliarde destinate reabilitării bisericii. Iată, însă, că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg şi acum este nevoit să rupă un miliard de lei vechi destinat iniţial renovării bisericii şi să îl investească în reabilitarea clădirii care stă să se prăbuşească.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top