Actualitate

Dunărea sărbătorită de tulceni

În fiecare an, pe 29 iunie, prin celebrarea Zilei Internaționale a Dunării se aduce un omagiu rolului vital pe care îl joacă fluviul și afluenții săi în viața a circa 80 de milioane de oameni din această regiune.
Urmând tema propusă de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea, “Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!” (“Get active for a safer Danube!”), Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a marcat acest eveniment împreună cu partenerii săi prin organizarea mai multor activități de informare și conștientizare, inclusiv acțiuni de ecologizare. 
 
Activitățile s-au derulat în cursul zilei de sâmbătă, 29 iunie, atât în municipiul Tulcea cât și în perimetrul RBDD, respectiv în localitățile Crișan, Chilia și Sulina. Au fost diseminate Informații despre importanța protejării Dunării, s-au curățat malurile fluviului, s-a călătorit imaginar  printre orașele dunărene, toate într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică și poezie.  La acțiuni au participat voluntari de la școlile și liceele tulcene, reprezentanți ai Asociației Euro Tulcea, ai Gărzii de Coastă – Poliția de Frontieră Sulina și Poliția de Frontieră Chilia Veche.

  

Actualitate

To Top