Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: Rechinii imobiliari au lăsat Constanța fără spații verzi

Parlamentarul constănțean Bogdan Huțucă îl acuză pe primarul Constanței, Decebal Făgădău, că a sabotat un proiect de hotărâre propus de PNL ce avea ca scop achiziționarea de terenuri pentru a le transforma în parcuri și spații verzi. Mai mult, deputatul face o paralelă între Primăria Cluj-Napoca ce demarează procedurile pentru realizarea a trei noi parcuri, și Constanța, unde în viitor vom ajunge să ne „plimbăm pe sub balcoane imaginându-ne coroane de castani”. 

„Primăria Cluj-Napoca anunță că demarează procedurile legale pentru realizarea a 3 noi parcuri, în suprafață totală de 55 hectare, printre care și amenajarea malurilor a două lacuri și a unui pârâu. Asta în condițiile în care Primăria are deja în derulare alte zece proiecte pentru parcuri și zone de agrement, pe o suprafață totală de 110 ha.

Domnule primar Făgădău, dumneavoastră vedeți ce vor să facă <fraierii> ăia de la Cluj? Auzi prostie să umple orașul cu parcuri, spații verzi, lacuri de agrement, când rechinii imobiliari ar face orice să ridice blocuri și betoane pe orice colț de iarbă. Câte turnuri s-ar fi putut construi pe cele 100 de hectare, ce cartiere de blocuri ar fi răsărit, dar acolo n-ai cu cine, domnule…
Să rămână ei cu parcurile și verdeața lor, că pe mâna domnului primar Făgădău noi vom ajunge să ne plimbăm pe sub balcoane imaginându-ne coroane de castani.
Lăsând gluma la o parte, situația Constanței este tragică. Nu tristă, nu apăsătoare, ci de-a dreptul dramatică. Într-un ritm galopant, orașul a fost supus unui continuu atac al rechinilor imobiliari care cu sprijinul primarului și administrației PSD au devorat orice parc și spațiu verde din Constanța.
Mai grav este faptul că defrișarea continuă, iar primarul Decebal Făgădău își apără cu îndârjire statutul său de drujbar șef al orașului. Consilierii locali PNL au depus încă de anul trecut un proiect de hotărâre prin care îl împuterniceau pe primarul Făgădău se se folosească de orice pârghie legală pentru a achiziționa terenuri la Primărie și a le transforma în parcuri și spații verzi. Răspunsul primarului? A refuzat până și să pună proiectul pe ordinea de zi, nici gând de a investi în parcuri.
Din fericire, anul viitor ne va da șansa, nouă, constănțenilor, de a schimba priorități orașului prin alegerea unui alt primar, iar modelul administrațiilor liberale din întreaga Românie: Cluj, Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, ne dau speranța că se va putea și la Constanța”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă. 


(foto: Primăria Cluj)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top