Actualitate

DP World oferă gratuit Vămii Agigea Port un scaner de containere ultramodern

DP World Constanța a semnat un protocol de colaborare cu Biroul Vamal de Frontieră Constanța-Sud din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, care stabilește o înțelegere de colaborare pentru facilitarea operațiunilor de control desfășurate de autoritățile vamale locale. Acest protocol definește cadrul în care DP World Constanța poate da în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generație cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Scopul acestui acord are la bază posibilitatea de a elibera cu celeritate containerele din vamă. Aparatul cu raze X va fi amplasat în incinta terminalului operat de DP World Constanța și este destinat exclusiv controlului vamal nedistructiv în procesul de scanare a containerelor și a mijloacelor de transport.

Protocolul de colaborare definește atât drepturile cât și responsabilitățile celor două instituții implicate, agreate pentru o perioadă inițială de zece ani de zile. Semnarea acestui acord este o acțiune strategică, care marchează evoluția companiei DP World Constanța în cei 15 ani de activitate în România, de la statutul de operator portuar local la facilitator de prim rang al comerțului inteligent.

Cosmin Cârstea, Managing Director DP World Constanța, a declarat:

“Semnarea protocolului susține principiile de pază și de facilitare a comerțului. Continuăm să lucrăm eficient pentru îmbunătățirea fluxurilor de transport maritim de containere care intră în terminalul nostru și dincolo de porțile acestuia. Acest acord este avantajos pentru toți cei implicați, fiind în beneficiul direct al portului și contribuind indirect la dezvoltarea economiei naționale, prin sporirea eficienței operațiunilor de descărcare a mărfurilor și asigurarea aplicării eficiente a legii.”

Despre DP World

DP World 1 este un facilitator de prim rang al comerțului internațional și parte a lanțului de distribuție.

Derulăm activități multiple, dar conexe – de la operarea terminalelor portuare și a celor inland, servicii maritime, servicii logistice și servicii auxiliare la soluții comerciale axate pe tehnologie.

Portofoliul nostru cuprinde 78 de terminale portuare și inland, susținute de peste 50 de afaceri conexe în 40 de țări de pe șase continente, cu o prezență semnificativă pe piețele cu o dezvoltare rapidă și mature.

Țelul nostru este de a deveni de neînlocuit în contextul viitor al comerțului global, asigurându-ne că tot ceea ce facem are un impact pozitiv pe termen lung asupra economiei din zonele respective și asupra societății.

Cu ajutorul echipei noastre de peste 36.000 de angajați din 103 de țări se consolidează relații de lungă durată cu guvernele, liniile de shipping, companiile de import și de export, comunități și alți actori importanți ai lanțului global de distribuție, pentru un plus de valoarea și furnizarea unor servicii de calitate în prezent și pe viitor.

Activitatea principală a companiei constă în manipularea containerelor, ceea ce generează mai mult de trei pătrimi din veniturile sale. În 2017, DP World a manipulat în cadrul portofoliului său de terminale 70,1 de milioane TEU (douăzeci de picioare unități echivalente). În contextul angajamentului asumat de dezvoltare și de extindere, se preconizează o creștere a capacității brute din prezent, de 88,2 de milioane TEU la nivelul de peste 100 de milioane TEU până în 2020, în conformitate cu cererea de piață.

Gândind în perspectivă, prevăzând schimbarea și inovând, scopul nostru este să creăm cele mai productive, eficiente și sigure soluții comerciale pe plan global.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top