Consiliul European

Domnule Contraamiral Chițac, hai să fim bărbați!

De câteva luni în Constanța se vorbește despre o posibilă candidatură a rectorului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Contraamiralul Vergil Chițac, la funcția de primar din partea PNL. Cu o carieră militară greu de egalat, Chițac nu confirmă, dar nici nu infirmă aceste zvonuri. Ministerul Apărării spune că nu e deocamdată nicio problemă cu el deoarece nu a intrat în vreun partid politic sau nu și-a manifestat direct dorința de a ajunge edil.

Un editorial de Călin GAVRILAȘ

Însă, postările de pe pagina oficială de Facebook, dar și acțiunile domniei sale demonstrează că ceea ce nu e scris, există ca intenție ascunsă. Cu alte cuvinte, Vergil Chițac o dă pe după corcoduș cu candidatura, mulțumindu-i lui Traian Băsescu de sfatul de a nu renunța la haina militară, susținând „că anul 2016 mi se înfăţişează ca unul intens. Şi apăsător. Şi policromatic. La fel şi în plan personal.” Contraamiralul pare că este în expectativă, că mai are nevoie de ceva înainte de a face pasul decisiv, candidatura la primărie. O candidatură care nu-i va asigura certitudinea succesului, dar îi va asigura postura de fost cadru militar, deoarece va trebui să renunțe la haina pe care o poartă acum.
Mai mult, în urmă cu ceva vreme, Chițac a făcut o mișcare teoretic surprinzătoare: a preluat șefia unei Asociații condusă până în acel moment de Gabriel Comănescu, omul de afaceri ce coordonează GSP (Grup Servicii Petroliere). Și de data asta, Armata zice că nu-i nimic ilegal în faptul că un militar e șef de Asociație. O fi legal dar, oare, e moral? Nu ai cum să nu te întrebi ce rol va juca Gabriel Comănescu în finanțarea campaniei electorale a lui Chițac? Apoi, dacă va ajunge primar, actualul rector îi va fi dator omului de afaceri cu ceva? Cu ce? Din ceea ce știm până acum e că niciodată un om de afaceri nu a susținut un candidat (primar, parlamentar sau președinte) fără să ceară ceva la schimb. Iar pentru asta e destul să citim stenogramele DNA în cazul multor oameni de afaceri sau politicieni.
Așadar, avem un posibil candidat pe care nici cei din PNL nu-l confirmă deocamdată, anunțând că în februarie va fi următoarea ședință în care se vor discuta numele celorlalți pretendenți la primăriile din țară. Avem un posibil candidat, militar de carieră, marinar, care lasă senzația că în clipa de față nu e suficient de bărbat să le zică oamenilor din Constanța: da, candidez sau nu, nu candidez! Ce-l oprește?

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top