COMUNICATE

Diva Models, sau sexul care te face vedetă

Mai multe modele ale Agentiei Dream Fashion, cunoscuta sub denumirea „Diva Models”, au reclamat faptul ca patronul acestei firme le face avansuri sexuale si ca promovarea în cadrul agentiei se face preferential, pe baza „investitiilor” pe care le fac fetele. „Diva Models” face parte din ANAM (Asociatia Nationala a Agentiilor de Modeling) si este cunoscuta pentru evenimente importante în care este coorganizator: Caravana Frumusetii, Seara devoratorilor de moda sau Wedding Land, precum si promotiile la care iau parte fetele din Constanta. Pentru ca nu are acreditarea Ministerului Culturii si Cultelor, agentia lucreaza în impresariat sub umbrela ANAM, folosindu-se de frumusetea fetelor din Constanta.
Un articol de Mihai Razvan ROTARU
                       Mugur MURARU

Patronul firmei S.C. Fifth Avenue Star, care detine „Diva Models”, se lauda cu profesionalismul si corectitudinea cu care lucreaza. „Firma noastra se ocupa doar cu consilierea si selectarea modelelor pentru evenimentele si promotiile pe care le organizam, iar în lipsa acreditarii, impresarierea se face prin ANAM”. Totusi, noi am reusit sa intram in posesia unui contract pe care aceasta agentie îl propune fetelor, si în care este este stipulat faptul ca „Agentia Diva Models este reprezentata prin D-na Costan Cristina în calitate de presedinte si care se denumeste impresar”, în ciuda interdictiei impuse de lipsa acreditarii.
Din contract reiese clar ca fetele care apuca sa semneze se aleg cu foarte multe îndatoriri si cu câteva drepturi (acelea pe care le impune orice contract în România).
Spre exemplu, clauzele de reziliere de comun acord sunt inexistente, iar cele unilaterale obliga “artistul/modelul” la plata a 2000 Euro, indiferent ce parte îl contesta sau este nemultumita.
Chiar ei ne-au dat un exemplu din greseala,incercând sa afle care au fost sursele noastre,au vorbit despre un model,care în urma cresterii în dimensiuni,probabil din cauze normale vârstei(majoritatea fetelor sunt minore),a fost obligata sa renunte la contract în favoarea agentiei. Obligatiile impresarului Diva Models se rezuma la 12 rânduri, iar cele ale modelului se întind pe aproximativ 1 pagina si jumatate, în care exista mai multe puncte care se contrazic. De exemplu, firma se angajeaza “sa realizeze gratuit pregatirea profesionala a modelului”, dar în obligatiile modelului este stipulat ca “din sumele obtinute ca urmare a realizarii activitatilor ce fac obiectul contractului sa restituie toate cheltuielile facute cu pregatirea si perfectionarea sa profesionala”.

Sex în birou, cu seful

Una din fetele cu care am reusit sa stam de vorba, si care doreste sa-i fie pastrat anonimatul, a povestit cum, în nenumarate rânduri, a ramas singura cu Cornel Costan la sediul firmei, acesta facându-i avansuri si propuneri indecente, uneori existând chiar contacte fizice, cu titlul de „investitii în cariera sa de model”: „Eram la el în birou si mi-a propus un joc pentru a-mi testa puterea de seductie, punându-ma în pielea unei fete care vrea sa cucereasca pe cineva. La scurt timp m-a sarutat si a început sa ma atinga pe sâni, apoi m-a împins cu spatele la un perete încercând sa-mi dea jos bluza si pantalonii”.
Aceste practici ne-au fost confirmate si de alte fete puse în situatii asemanatoare, pâna în momentul în care unele din ele au cedat avansurilor celui care pozeaza în protectorul lor.
Fetele care trec aceasta “preselectie” sunt distribuite la promotii, prezentari de haine si accesorii, unde pentru o zi de munca primesc între 30 si 50 RON, din care le sunt retinute impozitele si asigurarile de sanatate, fetele ramânând practic cu o suma modica, în comparatie cu banii pe care îi primeste agentia din colaborarile cu „renumite firme de profil”, asa cum se lauda cei doi asociati.
Acesta pare a fi un exemplu elocvent care ne ajuta sa întelegem ca în România cele mai facile rampe de lansare ale tinerilor au devenit fie sexul, fie spagile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top