Actualitate

Despre Canalul Bîstroe, dincolo de propagandă. Ce cred specialiștii că se va întâmpla cu Delta Dunării | VIDEO

„Delta seacă”, „dispar sutrionii”, „se colmatează Brațul Sulina”, sunt doar câteva dintre mesajele alarmiste care circulă de câteva săptămâni în spațiul public. Subiectului Bîstroe a fost reînviat în România, după ce au apărut informații conform cărora Ucraina ar lucra neautorizat la adâncirea acestui canal.

Tema a fost intens dezbătută, având ca motor mai mult emoțiile instrumentate propagandistic decât argumentele științifice, cu rezultate dezastruoase pentru adevărul științific.

În acest peisaj comunicațional, ne-am decis să contribuim și noi la dezbaterea publică și am invitat la dialog șefii a două instituții strâns legate de Delta Dunării: ARBDD (prin guvernatorul Teodosie Marinov) și Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare „Delta Dunării” (reprezentat de directorul Marian Tudor).

Puteți urmări mai jos o dezbatere despre soarta Deltei Dunării, în eventualitatea în care brațul Bîstroe ar deveni navigabil pentru nave cu pescaj mare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top