Ştiri

Deputatul PNL, George Șișcu: „Cinismul PSD nu are limite! Este un furt din buzunarele românilor”

În ultima sa interpelare făcută în Parlamentul României, în ziua de 14 martie a.c., deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a luat poziție față de efectele dezastruase ale OUG 91/2017 și ale OUG 82/2017. Acesta consideră că aceste ordonanțe nu fac altceva decât să sărăcească și mai mult populația țării. Mai jos vă redăm integral declarația politică a deputatului liberal.

 

„Stimați colegi,
Practic nu există nicio săptămână în care Parlamentul să nu ia în discuție câte o inepție legislativă promovată de către PSD. Dacă acum două săptămâni am dezbătut mult controversata OUG 91/2017 prin care s-a încercat cârpirea neajunsurilor la Legea salarizării, săptămâna acesta se va lua în discuție OUG 90/2017, ordonanță mamut care vizează măsuri de austeritate fiscală precum tăierea de 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, compensarea muncii suplimentare doar  cu timp liber corespunzător, fără plata orelor suplimentare; neacordarea tichetelor cadou, a premiilor sau a indemnizației de hrana și de vacanță; neacordarea indemnizației la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezerva; suspendarea ocuparii posturilor vacante din instituțiile și autoritățile publice.

Urmează apoi să luam în discuție OUG 82/2017, act normativ prin care PSD-ALDE taie cota de contribuție la fondul de pensii administrate privat de la 5,1% la 3,75%, în condițiile în care la momentul intrării în vigoare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, s-a intenționat ca, în termen de 9 ani de la începerea activității de colectare, cota de contribuție la fondul de pensii să se majoreze la 6%. Guvernul încalcă astfel drepturi constituționale (la pensie și la proprietate), prin diminuarea contribuției la Pilonul 2, motiv pentru care PNL a solicitat Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR.

Și nu doar angajații sunt afectați de cuprinsul OUG 82, deoarece o altă măsură cu impact negativ o reprezintă amânarea majorării punctului de pensie pentru data de 1 iulie 2018, în loc de 1 ianuarie 2018. Este primul an în care actualizarea nu se mai produce la începutul anului, pensionarii fiind cei afectați în această situație! 
Nici mamele nu scapă, deoarece prin schimbarea modului de calcul se vor diminua și indemnizațiile acestora. Măsura va avea ca efect accentuarea scăderii natalității, care oricum este deja pe un trend negativ în România!

Stimați colegi, PNL nu poate susține aceste măsuri care afectează veniturile actuale și viitoare ale românilor!
Constatăm că cinismul PSD nu are limite! Este un furt din buzunarele angajaților, a pensionarilor, a mamelor pentru acoperirea promisiunile făcute în campania electorală.
Somăm pe această cale PSD să ia în considerare amendamentele noastre, care vizează mărirea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2018 (1100 lei), contribuția la Pilonul II să fie de 6% începând cu 1 ianuarie 2018, eliminarea plafonului la indemnizația pentru mame și corelarea pragului minim cu salariul minim pe economie, eliminarea prorogării intrării în vigoare a venitului minim de incluziune și aplicarea sa cu 1 aprilie 2018. Discuțiile din Camera Deputaților în privința lor sunt decisive, iar PNL se va lupta până la capăt în cadrul dezbaterilor din comisii și din plenul Camerei Deputaților pentru a stopa adoptarea acestor ordonanțe în forma inițială, deoarece acestea vor afecta milioane de români.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top