Politic

Deputatul Michael GUDU: Retragerea lui Patzaichin din procesul de desemnare a guvernatorului ARBDD nu compromite demersul inițial

Am stat de vorbă cu deputatul tulcean liberal Michael Gudu despre numirea noului guvernator al Deltei Dunării și problemele pe care acesta va trebui să le rezolve.

Reamintim că în urma negocierilor politice din coaliția de guvernare, USR-PLUS ar trebui să desemneze noul guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. USR-PLUS a transmis, prin vocea lui Dacian Cioloș, că Ivan Patzaichin a fost de acord să coordoneze un grup consultativ care să elaboreze o listă de nume cu posibili candidați la funcția de guvernator. După doar două zile, Patzaichin a anunțat că se retrage din acest proces.

Nu am nimic împotrivă ca guvernatorul să fie desemnat în urma unui proces de consultare. Retragerea domnului Patzaichin din procesul de consultare nu compromite demersul inițial. Consultarea privind alegerea persoanei pentru desemnarea ca guvernator va continua. Funcția de guvernator al ARBDD a revenit USR-PLUS și nu aveam de ce să fiu consultat pentru stabilirea listei scurte.

Indiferent dacă este membru de partid sau tehnocrat, guvernatorul trebuie să fie un profesionist, cu experiență și care cunoaște problemele Deltei Dunării. Printre cele mai stringente problemele din Delta Dunării sunt braconajul și slaba colaborare dintre ARBDD și ONG-urile care au ca obiect de activitate protejarea Deltei, a declarat deputatul Michael Gudu pentru Dezvăluiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top