Politic

Cătălin Țibuleac: Au existat intervenții suburbane la adresa lui Patzaichin din partea celor de la USR Tulcea, care își doreau un om politic local

Scandalul legat de implicarea lui Ivan Patzaichin în procesul de numire a noului guvernator al Deltei Dunării se amplifică. După cum se cunoaște, liderii USR-PLUS au anunțat că marele campion Ivan Patzaichin va crea un grup consultativ care să propună o listă scurtă de nume pentru această funcție. Doar că Patzaichin s-a retras după doar două zile din acest proces, în urma unor comentarii negative pe Facebook.

Conform Agerpres, președintele USR Dan Barna anunța ieri că Patzaichin s-a retras din cauza unor comentarii negative postate pe Facebook de către președintele USR Sulina, care între timp și-ar fi dat demisia, iar fostul campion de kaiac-canoe a revenit asupra deciziei de retragere:

Fostul preşedinte al filialei Sulina a exprimat un comentariu într-o postare şi aceea, să spunem, că ar fi fost pretextul sau motivul. (…) Colegul nostru şi-a asumat ne-inspiraţia privind comentariul respectiv, şi-a şi înaintat demisia din poziţia de preşedinte al filialei Sulina. Eu, între timp, am avut un dialog cu domnul Patzaichin. Cred că l-am convins să rămână alături de procesul acesta de selecţie a guvernatorului Deltei.

După doar o zi, Ivan Patzaichin îl contrazice pe Barna, printr-o postare pe Facebook:

Deși sunt gata să sprijin găsirea de soluții care să asigure o dezvoltare de bun simț a Deltei, nu voi mai avea un rol principal direct în procesul de selecție a guvernatorului ARBDD. Nu am revenit asupra acestei decizii.

Am discutat pe această temă cu Cătălin Țibuleac, președinte al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) și fost guvernator al ARBDD.

Cred că este o idee bună ca guvernatorul să fie numit în urma unor consultări, iar consultarea sa fie făcută cu asociațiile profesionale din pescuit, turism, transport fluvial, agricultură și mediu.

Au existat intervenții suburbane, la adresa marelui campion, în special din partea celor de la USR Tulcea, care își doreau un om politic local, absolut incapabil sa conducă o instituție atât de complicata precum ARBDD.

Am fost invitat să fac parte din grupul consultativ, în calitate de președinte al AMDTDD, dar până acum nu a avut loc nicio întâlnire, a declarat Țibuleac pentru Dezvăluiri.

ARBDD este în prezent o instituție rămasă cu 20 ani în urmă”

În ceea ce privește profilul noul guvernator și problemele pe care acesta trebuie să le rezolve, Cătălin Țibuleac ne-a declarat:

După părerea mea, noul guvernator trebuie sa fie un bun manager, să poată crea și conduce echipe complexe, să știe administrație, să fi avut în subordine minim 20 persoane.

În primul nd, armonizarea problemelor de mediu cu cele economice; transformarea ARBDD într-o instituție flexibilă, apropiată de comunități și problemele acestora; decolmatarea; repopularea cu peste; debirocratizarea și digitalizarea și multe altele. ARBDD este în prezent o instituție rămasă cu 20 ani în urmă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top