Politic

Deputatul Istvan Antal: Uniunea Europeană trebuie îmbunătățită, nu distrusă

În contextul campaniei electorale deputatul Istvan Antal vorbeste despre beneficiile și avantajele pe care le are poporul român datorită afilierii sale la Uniunea Europeană:

„Nu există alternativă pentru Uniunea Europeană. Astăzi este mai simplu să călătorim, să studiem sau să muncim în Europa. Din fonduri europene s-au construit spitale, drumuri, rețele de canalizare, au fost restaurate monumente istorice și biserici, fermierii au fost sprijiniți din fonduri europene. Dar UE nu a făcut față tuturor așteptărilor comunității noastre formulate la aderare.
După 26 mai Uniunea Europeană se va schimba. Noi trebuie să fim acolo, pentru a ne asigura că se va schimba în bine, nu în mai rău. Avem nevoie de lideri europeni care înțeleg problema minorităților naționale autohtone, care doresc diminuarea birocrației nu a subvențiilor și a fondurilor Europene.
Vrem o Europă puternică, în care comunitățile locale se pot dezvolta, unde oamenii trăiesc mai bine. Transilvania poate fi prosperă doar dacă putem dezvolta orașele și mediul rural din fonduri Europene, dacă vom avea în continuare bani Europeni pentru fermieri, pentru antreprenori. Noi am vorbit în această campanie despre proiecte și propuneri concrete, nu am cerut doar votul maghiarilor din România așa cum au făcut unele partide, chiar și în limba maghiară. Pentru maghiarii din România avem acest mesaj: USR-PLUS vă cere votul în timp ce în Parlament au votat împotriva unor legi importante pentru comunitatea maghiară din România:
– au votat împotriva reducerii pragului privind dreptul la folosirea limbii materne
– nu au sprijinit noul Cod administrativ, care ar prevede importante drepturi lingvistice pentru minorități, și au împiedicat aplicarea acestei legi
– în programa lor pentru Parlamentul European nu au nici un proiect care vizează comunitatea noastră (drepturi lingvistice pentru minorități, drepturi privind folosirea simbolurilor noastre, sprijin pentru școlile noastre sau pentru educația în limba maternă).”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top