Ştiri

Deputatul Istvan Antal: Trebuie găsită urgent o soluţie pentru criza de la Şantierul Naval Mangalia

Deputatul constănţean atrage încă o dată atenţia asupra problemei socio-economice generate de criza de la Şantierul Naval Mangalia. Reamintim că Daewoo Shipbuilding din Coreea şi-a manifestat intenţia de a renunţa la pachetul majoritar de acţiuni şi a demarat negocieri cu olandezii de la Damen. Tranzacţia a fost blocată de statul român, care a activat clauza de preempţiune, cu intenţia de a cumpăra acţiunile deţinute de coreeni.
Istvan Antal anunţă că pe 9 martie a avut loc o întâlnire între Ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă şi reprezentanţii Sindicatului Liber „Navalistul”, pentru a schimba informaţii referitoare la stadiul negocierilor privind transferul pachetului majoritar de acţiuni al societăţii către un potenţial investitor. Este ce de-a doua întâlnire dintre Ministrul Economiei şi reprezeantanţii sindicatului pe această temă, în ultimele 30 de zile.
Sindicaliştii au arătat faptul că 700 de salariaţi nu mai au de lucru din 7 februarie 2018, când a fost livrată ultima navă construită în şantier. Sindicaliştii s-au plâns că veniturile le-au scăzut foarte mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza faptului că nu s-a mai efectuat acelaşi volum de ore suplimentare. Reprezentanţii sindicatului au mai arătat că pe măsură ce durata negocierilor se prelungeşte, îngijorarea angajaţilor se accentuează şi determină tot mai mulţi oameni să părăsească societatea.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top