Litoralul românesc

PMP-istul Palaz propune pentru comuna Crucea un consilier cu viziuni PSD-iste

Preşedintele organizaţiei Judeţene Constanţa a PMP, Claudiu Palaz, a trimis pe 5 martie un comunicat în care anunţa propunerea de validare în calitatea de consilier al comunei Crucea a doamnei Costea Elena, ca urmare a încetării mandatului de consilier local a doamnei Crăciun Florina.
”Am încredere deplină în doamna Costea Elena și sunt convins că va reprezenta interesele Partidului Mișcarea Populară și va păstra identitatea PMP, așa cum este firesc, și niciodată nu va fi <remorca> altor formațiuni politice”, se arăta în comunicatul semnat de Palaz.

Aşa să fie oare?

Întrebăm asta pentru că redacţia Dezvăluiri a intrat în posesia unor fotografii care o prezintă pe doamna Costea la evenimente organizate de PSD (petrecerea de 8 Martie a femeilor din PSD, care a avut loc la un restaurant din staţiunea Mamaia) şi chiar în compania primarului social democrat al comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, în timpul campaniei electorale! Se pare totuşi că Palaz a avut dreptate, căci doamna în cauză nu e la remorca altor partide, ci la masă şi în campanie cu PSD!

De pe locul şapte, pe primul loc

Alegerile locale din 2016 au adus PMP-ului un scor de 10 procente, echivalent unui consilier local, în persoana lui Flori Crăciun, cu toate că primul pe lista de consilieri era un anume Mihai Lupu, aruncat în luptă pentru că putea să aducă voturi din satele Crişan şi Şiriu şi apoi sacrificat.
În condiţiile în care, în consiliul local, PSD şi PNL aveau câte şase voturi, Flori Cărciun înclina balanţa la vot. Şi a înclinat-o în favoarea PSD!
În ianuarie 2018, Consiliul Local Crucea a luat act de pierderea mandatului de consilier al doamnei Flori Crăciun, în urma neprezentării la mai mult de trei şedinţe de consiliu ordinare consecutive (se pare că doamna este plecată în străinătate).
În această situaţie, conform legii, următorul pe listă ar fi trebuit să devină consilier al PMP, pentru a ocupa locul vacant. Până aici totul e în regulă, doar că şeful acestui partid, Claudiu Palaz, a nominalizat o persoană aflată pe locul şapte al listei.
„Asta este opţiunea partidului, cei doi au fost invalidaţi. Eu nu pot să ţin membrii de partid care nu mai vin pe la sediu. Dacă voiau să fie rămână membri de partid, trebuiau să vină măcar la una dintre şedinţe”, şi-a explicat Palaz decizia, pentru ziarul Dezvăluiri.

„Băieţii deştepţi fac altfel, dar asta e o lucrătură pe faţă”

Numai că Relu Ioniţă, cel care care, conform poziţiei pe listă ar fi trebuit să devină consilier, îl contrazice pe Palaz. Ioniţă ne-a relatat că nu au fost chemat la nicio şedinţă şi crede că a fost exclus din ecuaţie pentru că nu ar fi fost dispus să voteze cu PSD:
„Explicaţia nu e fondată, nu am fost invitat niciodată la şedinţe, nu cred că sunt agreat, deşi am muncit pentru partid, am adus sute de adeziuni pentru partid, şi nu numai din comuna noastră, ci din toată zona.
Eu sunt pensionar şi puteam să merg la şedinţe, dacă eram chemat, dar nu am fost chemat. Dacă doamna Crăciun, fostul consilier, era o fată corectă, PSD-ul nu avea majoritate aici în consiliu. A fost nevoie de două-trei luni ca să primească un telefon de sus şi imediat s-a dat pe brazdă. Şi-a bătut joc de cei din spate, noi, care am pus suflet. Băieţii deştepţi fac altfel, dar asta e o lucrătură pe faţă”.

„Nu discut despre persoane, dar referitor la PMP este de notorietate obedienţa şi vasalitatea faţă de PSD Constanţa. În ceea ce priveşte manevrele politice pentru validarea unui consilier PMP vasal actualului primar, se încadrează într-un modus operandi consacrat la nivel de comuna Crucea. Din discuţiile purtate, varianta în care consiliul local funcţiona cu şase consilieri PNL şi şase PSD era una optimală, atât în ceea ce priveşte lucrările consiliului, cât şi al beneficiilor pentru cetăţeni”, a declarat preşedintele organizaţiei locale a PNL, viceprimarul Iulian Tudorache.

Robert Turcescu: Între PSD şi PMP este o alianţă toxică

Parlamentarul constănţean al PMP Robert Turcescu a numit „alianţă toxică” colaborarea la nivel de Constanţa dintre PMP, o formaţiune de dreapta şi PSD, un partid de stânga şi i-a cerut lui Claudiu Palaz să plece din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean:
„Domnul Palaz ar trebui să recunoască: EXISTA tensiuni în PMP Constanţa! Explicaţia e simplă: eu, ca deputat PMP, dar şi multi membri şi simpatizanţi ai partidului, NU sîntem de acord cu alianţa devenită toxică dintre PMP si PSD în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Din punctul meu de vedere, dar, repet, nu e un punct de vedere singular, această <colaborare> a PMP cu PSD ar trebui sa înceteze imediat. PMP trebuie să devină un adevărat partid de opoziţie. Iar Opoziţia are astăzi de atins o coordonată majoră: lupta reală cu PSD, la centru şi în teritoriu. Am cîştigat alegerile parlamentare la Constanţa luptînd împotriva PSD cu toată puterea. Nu ne putem minţi electoratul. Sau, cel puţin, eu, unul, nu pot şi nu vreau.
Deci, domnule Palaz, va îndemn să ascultaţi vocea electoratului PMP şi să vă desprindeţi de PSD chiar dacă asta înseamnă să pierdeţi fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Ştiu că vă e greu, dar ar fi un gest onorabil. Curaj vă doresc!”.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top