Politic

Deputatul George Șișcu: Prognoze pozitive pentru piața muncii din România în anul 2023

Deputatul George Șișcu privește cu optimism starea economiei naționale în anul 2023 și vorbește despre prognozele pozitive emise de marile instituții financiare mondiale și de Comisia Europeană care prevăd creștere pentru România.

„România se îndreaptă către cifra de 7 milioane de contracte de muncă înregistrate, după ce, de curând, Ministerul Muncii a raportat pentru începutul anului 2023 o cifră de aproape 6,7 milioane. Este un indicator extrem de important: o dată pentru starea economiei, și a doua oară pentru sustenabilitatea sistemelor de pensii și sănătate. România avea în toamna anului trecut în jur de 4,8 milioane de pensii în plată.
Piața muncii continuă să fie extrem de dinamică în țara noastră, în ciuda crizelor suprapuse pe care le traversăm. Mai mult decât atât, angajatorii reclamă în continuare faptul că, în anumite domenii, se înregistrează chiar un deficit în ceea ce privește forța de muncă disponibilă și observăm și noi, cu ochiul liber, apariția muncitorilor străini, în special în marile aglomerări urbane. Și aceștia plătesc în urma prestației muncii lor taxe importante către bugetul de stat al României.
Cred că avem toate motivele să rămânem optimiști cu privire la starea economiei naționale în anul 2023 și toate semnalele ne indică faptul că vom avea creștere, prognozată pentru România de către toate marile instituții financiare mondiale, precum și de către Comisia Europeană”, a declarat George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top