Politic

Deputatul George Șișcu: O nouă sesiune parlamentară, aceeași întrebare: Când se asfaltează varianta orașului Babadag?

Situația Variantei orașului Babadag s-a aflat în mod constant pe agenda deputatului tulcean George Șișcu. O dată cu începerea noii sesiuni parlamentare, deputatul liberal readuce în discuție acest subiect:

“Se împlinește în curând anul de când Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) publica în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare nr. 414008/21.09.2017 referitor la investiția pentru modernizarea Variantei orașului Babadag. Pentru „Refacere sistem rutier DN 22 H varianta ocolitoare oraș Babadag, județ Tulcea km 0+000 – 1+559“ se așteptau oferte până la mijlocul lunii octombrie 2017. Finanțarea urma să fie făcută din fonduri bugetare, iar valoarea estimată a investiției era de aproape 4.500.000 de lei.

Problema reabilitării variantei orașului Babadag m-a preocupat de la începutul mandatului, motiv pentru care m-am adresat în mai multe rânduri conducerii Ministerului Transporturilor. Mi s-a răspuns că au fost emise avize de către C.N.A.I.R. și că a fost elaborată documentația tehnică în baza căreia a fost demarată procedura de achiziție publică a contractului de execuție a lucrărilor; de asemenea, prin intermediul unui alt răspuns (martie a.c.), am fost înștiințat că indicatorii tehnico – economici au fost aprobați pentru obiectivul menționat și că a fost întocmită documentația tehnică (proiect tehnic și detalii de execuție) pentru începerea procedurii de achiziție a contractului de execuție, la momentul respectiv fiind în curs de evaluare o singură ofertă. 
Reamintesc că cele două sectoare de drum din orașul Babadag au fost încadrate, printr-o hotărâre de Guvern emisă în 2014, în categoria funcțională a drumurilor de interes național, scopul transferului fiind, desigur, modernizarea și amenajarea celor acestora de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 
La începutul sesiunii parlamentare de toamnă voi solicita C.N.A.I.R. informații privitoare demersurile întreprinse pentru reabilitarea și modernizarea acestui drum care, pe măsură ce se degradează, provoacă neplăceri din ce în ce mai mari nu numai locuitorilor orașului Babadag, ci tuturor participanților la trafic! 
Exprim încrederea că autoritățile publice centrale au înțeles stringența realizării acestei investiții, caz în care motivele amânării nu pot ține decât de procedura de achiziție a contractului de execuție!”

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top