Administrație Locală

Când vor începe lucrările la noua Piață Agroalimentară din Babadag?

Primarul orașului Babadag a anunțat recent semnarea contractului pentru proiectarea și executarea unui Complex Agroalimentar în localitate. Astfel, cât de curând, comerțul se va desfășura în condiții civilizate, într-un spațiu modern.

„Din septembrie constructorul va asigura strămutarea tarabelor pe un spațiu provizoriu și va trece la demolarea vechilor clădiri din piață. Sunt acordate 45 de zile pentru proiectare, iar construcția propriu zisă va începe în luna octombrie. În prima jumătate a anului viitor sper ca lucrarea să fie finalizată și inaugurată”,spune Georgian Caraman, primarul Babadagului.

Din punct de vedere tehnic, noua construcție va fi un spațiu acoperit în totalitate, cu o suprafață de 1.138 mp, o înălțime de 5 metri până la streașină, iar până la coamă de 8, 25 metri, cu lungime de 41 metri, lățime de 30 metri.
Valoarea investiției este de 3 milioane de lei, din care 90% de la Consiliul Județean Tulcea și 10% cofinanțare de la bugetul local.

„Piața va fi amenajată cu spații atât pentru produse agro-alimentare (20 de tarabe , dotate cu bazine compartimentate pentru spălarea legumelor și fructelor, 4 spații de vânzare: lapte – produse din lapte, pește, carne și produse de panificație, toate în suprafață de 400 mp), cât și spații comerciale mărfuri diverse (13 spații) ce vor fi puse la dispoziția celor care în acest moment funcționează în locuri improprii și nu vor mai beneficia de autorizații în momentul finalizării construcției.
Sunt prevăzute spațiile necesare pentru toalete, dușuri, vestiare femei și separat bărbați, închiriat cântare, spații administrative (birouri, magazie depozitare materiale curățenie), căi de acces și aprovizionare, în număr de 4, parcare auto la exterior pentru comercianți și alta pentru cumpărători (în spatele pieței). Accesul persoanelor va fi facil către toate sectoarele pieței. Construcția beneficiază de toate instalațiile pentru asigurarea unui microclimat civilizat în funcție de sezon ( surse de căldură, aer condiționat)”, mai spune primarul.

 

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top