Administrație Locală

Modernizarea străzilor, introducerea rețelei de apă și canalizare, construirea unei școli, obiective pe agenda Primăriei Jijila

Dacă în urmă cu aproximativ un an, primarul comunei Jijila, Costică Deacu, ne spunea cât de paradoxal este faptul că a doua comună ca mărime din județul Tulcea a fost lipsită de investiții majore, iată că acum, primele proiecte sunt aproape de implementare.

„Jijila este a doua comună ca număr de locuitori din județul Tulcea, dar la capitolul atragere de fonduri pentru dezvoltare suntem pe ultimul loc. În comuna noastră nu există sistem de canalizare, nu este nici un metru de stradă asfaltată, nu avem amenajată o piață pentru desfacerea produselor agro-alimentare. Am amintit doar câteva din lipsurile comunei, cu toate că sunt foarte multe”, spunea pentru „Dezvăluiri” primarul Costică Deacu în luna august 2017.

La ora actuală, administrația publică locală se află în stadiul de licitație publică a două proiecte tehnice, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în cadrul ITI Delta Dunării. Este vorba despre „Modernizare sistem de apă potabilă din localitatea Jijila pe o lungime de 2.532 ml. și înființare Sistem Public Centralizat de canalizare al apelor uzate menajere pe o lungime de 3.845 ml. și stație de epurare a efluentului menajer” și „Modernizarea Rețelei Stradale și a drumurilor de interes local în satul Jijila pe o lungime de 3.272 ml și sat Garvăn pe o lungime de 2.453 ml”.
„Avem depus prin GAL Dobrogea de Nord și un proiect de construire a unei piețe agro-alimentare. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Duminica este un târg la Jijila și se preta să se facă o astfel de investiție. Vorbim, în primul rând, de îmbunătățirea condițiilor de vânzare a produselor. Și, de ce nu, poate dacă vom avea și o piață modernă se va încuraja și sectorul producătorilor agricoli”, spune Costică Deacu. 
Un alt proiect important pentru comuna Jijila este în stadiul de verificare a documentației. „Mai avem depus un proiect prin POR pe axa 10.1 – Construire școală nouă la Jijila – un proiect de peste 2 milioane de euro. Acum se verifică documentația și punctajul. Avem nevoie de această investiție”, conchide edilul.
Comuna Jijila, este amplasată în Nord-Vestul județului Tulcea la o distanță de 69 Km de orașul Tulcea, pe Drumul European E 87. Cea mai apropiată localitate urbană, este orașul Măcin situat la o distanță de 8 Km de comună.

 

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top