Ştiri

Deputatul George Șișcu: Legea salarizării este un eșec

“Dezbatem zilele acestea vestita ordonanță de urgență 91 din anul 2017, care ne demonstrează clar că Legea salarizării nu este nici pe departe una perfectă, așa cum ne-o prezintă doamna Vasilescu, ministrul muncii. Această ordonanță este o dovadă în plus a faptului că PNL a avut dreptate atunci când a semnalat gravele probleme pe care le creează adoptarea Legii salarizării, ordonanța încercând de fapt să corecteze o mică parte din problemele semnalate de numeroase instituții publice.

PNL a atras atenția în nenumărate rânduri vis a vis de nevoia de a se găsi soluţiile necesare alinierii salariilor tuturor categoriilor de salariaţi din sectorul bugetar, astfel încât aceştia să beneficieze de remuneraţii raportate la munca pe care o prestează.
Noi susținem cu două mâini majorarea salariilor diferitelor categorii sociale, dar în același timp subliniem demagogia guvernului, care încearcă să amăgească oamenii, încurajând nemulţumirile sociale şi promovând discriminarea între diversele categorii de personal bugetar. Mai mult, va atrag atenția că bugetarii au simțit pe propria piele că majorarea mult trâmbițată a însemnat de fapt o scădere sau cel mult o infimă creștere de maxim 3-4 procente.
De asemenea, angajații din mediul privat s-au trezit în februarie cu salariile tăiate ca urmare a ”revoluției fiscale”, marca Vâlcov, și a artificiului mutării contribuțiilor de la angajator la angajat.
În acest context mă întreb de câte acte normative mai este nevoie pentru a cârpi greșelile ministrului muncii?
Avem nevoie de o Lege a salarizării unitare funcţională şi nediscriminatorie, nu de prevederi legislative haotice, după bunul plac al PSD și în funcţie de interesele acestuia!
Este fără echivoc faptul că Legea salarizării s-a dovedit un eșec de marcă al actualei coaliții PSD-ALDE, iar doamna Olguța Vasilescu se face vinovată de nerespectarea promisiunilor din Programul de Guvernare dar, mai grav, și de o dezechilibrare a politicilor salariale şi fiscale”.

Șișcu George, Deputat PNL

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top