Ştiri

Deputatul George Șișcu: Incompetența PSD și ALDE a dus România într-o situație economică dezastruoasă

“Politicile populiste, iresponsabile și incompetente ale guvernărilor PSD-ALDE ne-au adus în situația confirmată din plin de cifre oficiale, ca viața să se scumpească, puterea de cumpărare să scadă iar creșterile salariale de pe hârtie să se dovedească o cacealma. Marea minciună pe care liderii PSD-ALDE le-au livrat-o românilor ca să ajungă la guvernare – creșterea nivelului de trai iese la iveală în toată mizeria ei. Valul de scumpiri s-a accentuat în ultima parte a anului trecut. Moneda națională s-a depreciat, ratele românilor datori la bănci au crescut simțitor.

Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că după alegerile din 11 decembrie 2016, cele două guverne PSD-ALDE au dezechilibrat economia.
De când PSD-ALDE au venit la guvernare, România a înregistrat cea mai mare creștere de prețuri din ultimii patru ani: rata inflației a crescut de la 0.1% în ianuarie la 1.8% în septembrie și la 3.3% în decembrie; prețul carburanților s-a majorat, în decembrie 2017, cu 5,85 % față de decembrie 2016; energia electrică s-a scumpit cu 12.18% în 2017; prețul energiei termice a crescut cu 3,23%; prețurile produselor alimentare au crescut cu 4,07% în decembrie 2017 față de aceeași lună din 2016.
Problema majoră, stimați colegi, este faptul că valul de scumpiri, accentuat în ultimele trei luni din 2017, se va amplifica în primul trimestru din 2018 când va fi vârful inflației.
De fapt, primul mare șoc din 2018 a fost deja înregistrat prin scumpirea gazelor naturale pentru consumatorii casnici, în plină iarnă. Din 10 ianuarie, tariful gazele naturale consumate de populație a crescut cu 10%. Pe facturi, scumpirea estimată va fi, în medie, de 6%. Scumpirea gazelor va duce la majorarea tarifelor la energie termică și apa caldă, iar cei mai afectați de facturile crescute alarmant pe timpul iernii vor fi pensionarii care au pierdut deja de pe urma amânării cu șase luni a majorării punctului de pensie.
Apogeul nepriceperii și al iresponsabilității a fost atins prin măsura transferului cotelor de contribuții la asigurările sociale și de sănătate la angajat, inițiată de Guvernul PSD-ALDE de la începutul acestui an. Aceasta a topit măririle salariale acordate bugetarilor și a afectat negativ o parte din salariile nete din sectorul privat.
Concluzia este tristă, stimați colegi, în 2018, românii vor plăti și mai mult pentru populismele și incompetența guvernamentală a PSD-ALDE, dar și a bătăliei continue pentru putere din PSD. Populația nu va resimți beneficiile creșterii economice, nici creșterile de salarii mult-trâmbițate. Dimpotrivă, nivelul de trai va fi afectat negativ de valul de scumpiri, de undele de șoc ale haosului fiscal, precum și de instabilitatea politică și guvernamentală generată de conflictele din PSD”, este declarația politică a deputatului PNL de Tulcea, George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top