Politic

Deputatul Bogdan Huțucă: Liberalii propun noi măsuri în sprijinul redresării afacerilor

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă îi felicită pe colegii săi, consilieri ai orașului Constanța, pentru propunerea de proiect prin care antreprenorii din oraș vor beneficia de facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale:

Îi felicit pe consilierii liberali care au luat, în interesul antreprenorilor din municipiul Constanța, una dintre cele mai importante măsuri anticriză: promovarea unui proiect prin care să beneficieze de facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale. Guvernul Orban a creat cadrul legal pentru sprijinirea mediului de afaceri dar, până la urmă, autoritățile locale sunt cele care dau curs, sau nu, prevederilor OUG 69/2020.

Nimeni nu deține o inventariere a companiilor afectate de pandemie. Nimeni nu poate face estimări bugetare . Însă, două principii au ghidat consilierii liberali sa propună comunității măsurile care se regăsesc în HCL:
– Sustinerea companiilor afectate astfel încât acestea sa își poată reveni rapid- dacă guvernul a suspendat activitatea unor firme este normal ca Municipalitatea sa vina cu o compensatie. Bugetul municipalității este alimentat și din cotele defalcate din impozitul pe venit , iar măsurile propuse au ca scop readucerea companiilor în stadiul în care sa genereze din nou surse de finanțare pentru proiectele locale; Măsurile pot fi privite ca o investiție a primăriei în contribuabili;
– Echilibrul bugetului local pe termen scurt să nu fie afectat- documentele emise de Guvern prevăd posibilitatea reducerii cu până la 50%, însă liberalii constănțeni consideră că procentul de reducere propus, care nu atinge maximul permis de OUG 69/2020, va fi proporțional cu cele două luni de stare de urgență, la care se adaugă o lună aferentă relaxărilor generale a măsurilor impuse prin starea de alertă și anume de 25%.
O estimare corectă a impactului bugetar și a reglajelor ce trebuiesc realizate pe procente se pot face numai după depunerea cererilor de către categoriile afectate stipulate în proiectul de Hotărâre de Consiliu.
Insist ca dezbaterea publică să dureze cât mai puțin pentru că asta înseamnă revenirea mai rapidă la normal a companiilor afectate.

Actualitate

To Top