Politic

Deputatul Bogdan Huțucă a adresat o întrebare Ministrului Sănătății despre programul național de oncologie pediatrică

La începutul acestei luni, deputatul Bogdan Huțucă a adresat o întrebare Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care cere precizări referitoare la programul național de oncologie pediatrică.

Stimate domnule ministru,

5.000 de copii din România sunt diagnosticați cu o formă de cancer, în fiecare an. O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară și leucemia mieloidă acută sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral și alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer întâlnite în rândul copiilor. Deși în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, din păcate datele ne arată că aproximativ 25% dintre pacienții copiii mor din cauza acestei boli. Astfel, încă în România, cancerul rămâne principala cauză de mortalitate determinată de o boală în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani. În acest context, mă adresez dumneavoastră, domnule ministru, și vă rog să îmi comunicați ce sumă a fost alocată programului național de oncologie, în special cea pediatrică, în anul 2019 și cum a fost repartizată aceasta unităților medicale de la nivelul județului Constanța. De asemenea, vă rog să îmi precizați ce sume au fost alocate în acest an, pentru programul mai sus menționat la nivelul județului Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top