Politic

Deputatul Anişoara Radu: La Mioveni avem spital nou, prin PNDL, dar Opoziția promite desființarea programului

Deputatul PSD, Anișoara Radu, ține să amintească faptul că partidul pe care îl reprezintă a dovedit în timp seriozitate și a respectat prioritățile guvernării, mai exact sănătatea şi educaţia. De asemenea, parlamentarul menționează că prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală(PNDL) au fost finanțate proiecte importante, precum cel mai nou spital de stat din România și cu toate acestea partidele din opoziţie vorbesc despre desfiinţarea acestui program.

„Guvernul PSD a subliniat încă de la începutul guvernării că principalele priorităţi vor fi sănătatea şi educaţia, iar timpul a dovedit că ne-am ţinut de cuvânt.

Salariile pentru medici şi pentru profesori au crescut, iar condiţiile de muncă pentru cele două categorii s-au îmbunătăţit vizibil.

Evident că lucrurile nu sunt încă perfecte şi mai avem foarte mult de muncă, este responsabilitatea guvernului actual şi a celor care vor urma să continue reformele.

Una dintre problemele care poate fi ridicată este aceea că nu am reuşit să demarăm proiectele de construcţie ale spitalelor regionale într-un timp cât mai scurt.

Revenind, însă, la subiectul declaraţiei politice, ţin să-l felicit pe domnul Ion Georgescu, primarul PSD al oraşului Mioveni, care a reuşit în 30 de luni să construiască cel mai nou spital de stat din România.

Spitalul a fost construit de la zero şi îndeplineşte toate normele europene actuale, cu circuite medicale gândite astfel încât să elimine riscul apariţiei infecţiilor nosocomiale şi dotat cu aparatură medicală de top.

Ca elemente suplimentare, spitalul întâmpină pacienţii la intrare cu un acvariu imens cu peşti, cu muzică în surdină, iar pereţii fiecărei secţii sunt vopsiţi într-o culoare veselă, dar diferită – lila, galben, verde deschis. De asemenea, spitalul va beneficia de Internet wireless, totul pentru bunăstarea pacienţilor şi a cadrelor medicale.

Este poate incredibil, dar cel mai nou spital din România a fost construit cu 68 de milioane de euro, inclusiv TVA. Costul include construcţia spitalului, dotarea lui cu aparatură medicală de ultimă generaţie, consumabile, instalaţii, mobilier, chiar şi papucii de la intrare.

Pentru construcţia spitalului, Consiliul local din Mioveni a alocat 36 de milioane de euro, 28 de milioane de euro au fost alocaţi prin programele guvernamentale PNDL şi PNDL II, iar 4 milioane de euro au fost alocate din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Spitalul din Mioveni reprezintă o încununare a eforturilor PSD de îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite populaţiei, iar alocările din bugetul de stat arată că Guvernul nu şi-a uitat promisiunile făcute în campania electorală din 2016.

Este trist că membri ai partidelor de opoziţie au promis desfiinţarea PNDL, având în vedere că asemenea obiective de investiţii, precum şi multe altele nu ar fi fost posibile fără alocări bugetare prin acest program.

Fiind social-democrată, mă simt mândră de asemenea realizări, deoarece cetăţeanul trebuie să fie în centru preocupărilor noastre întotdeauna”, a declarat Anișoara Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top