Politic

Deputatul Anișoara Radu: “Începând cu 1 noiembrie a.c. dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic este obligatorie”

Deputatul PSD de Tulcea Anișoara Radu a anunțat că: “Hotărârea Guvernului de a extinde Legea prevenirii, astfel încât să includă pe lista neregulilor şi nerespectarea termenului de dotare a companiilor cu case de marcat cu jurnal electronic, a fost publicată în Monitorul Oficial din data, 10 septembrie 2018“.

Tot Anișoara Radu a ținut să completeze următoarele: „Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost create premisele înlocuirii aparatelor de marcat cu rolă jurnal pe suport hârtie cu aparate de marcat cu jurnal electronic
Spaţiul Privat Virtual le permite utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale să depună Formularul C 801. Acesta reprezintă cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate sau a numărului unic de identificare din aplicaţia informatică a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Formularul C 801 este disponibil pe site-ul ANAF, la rubrica Servicii Online – Declaraţii Electronice. Informaţii despre completarea şi transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie ataşate, se regăsesc în ghidul publicat pe site-ul ANAF, la secţiunea „Servicii Online/” Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat)”.

 

Actualitate

To Top