Politic

Deputat Lucian Lungoci: De ce trebuie să plătească constănțenii pentru a se întoarce acasă?

Parlamentarul Lucian Lungoci, membru în Comisia pentru transporturi şi infrastructură, pledează pentru eliminarea taxei pentru podurile care leagă Dobrogea de restul țării. Deputatul susține că locuitorii din județele Constanța și Tulcea plătesc în mod nedrept o taxă, atunci când trec podurile, deși achită și rovinieta, care este tot o taxă de drum. 

„Am încercat, în comisia pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, să repar o nedreptate făcută, de prea mult timp și prea nedrept, dobrogenilor. Cei care sunt nevoiți să plătească pentru a se întoarce acasă!
Concret, locuitorii din județele Constanța și Tulcea plătesc o taxă, atunci când trec podurile peste Dunăre, Fetești și Cernavodă pe A2 și Giurgeni-Vadu Oii pe DN2A, chiar dacă au achitată rovinieta! Adică tot o taxă de drum…”, a declarat Lucian Lungoci.

Politicianul spune că susține această propunere legislativă inițiată de 7 deputați ai minorităților naționale și nu înțelege refuzul vehement al reprezentanților Ministerului Transporturilor și al celor din PNL și USR-PLUS, mai ales că liberalii au avut o inițiativă în acest sens, atunci când se aflau în opoziție.

„În comisie, a fost discutat, urmând a fi votat, un raport de adoptare sau respingere a Propunerii legislative privind eiminarea taxei pentru podurile care leagă Dobrogea de restul țării. Propunere inițiată de 7 deputați ai minorităților naționale.
Am pledat pentru eliminarea acestei taxe, în condițiile în care atât dobrogenii cât și milioanele de turiștii veniți vara, în concediu, pe litoralul Mării Negre scot bani din buzunar pentru rovinietă.
‼️ S-au opus vehement reprezentanții Ministerului Transporturilor, dar și cei ai partidelor aflate la guvernare: PNL și USR-PLUS.
Motivul? ⁉️⁉️⁉️
Au nevoie de #banii proveniți din această taxă, fără a preciza, însă, ce au făcut cu banii încasați până la acest moment! Și fără a mai aduce un alt argument pertinent, în susținerea taxei de pod.
S-a ajuns la o amânare pentru votarea unui raport, cu dorința ca, la următoarea întâlnire pe această temă, să ne fie prezentate date concrete în privința banilor proveniți din taxa de pod.
Rămân consecvent poziție mele în această problemă și sper ca deputații PNL și USR din cadrul comisiei Transporturi și infrastructură să voteze proiectul, cu atât mai mult cu cât liberalii au avut o inițiativă în acest sens, atunci când se aflau în opoziție!
Și pentru ca aberațiile să fie complete, dacă un locuitor al județului Constanța pleacă în străinătate prin cele 5 puncte vamale la granița cu Bulgaria- Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița, Silistra- nu îl costă vreun leuț. Dacă, același locuitor al Constanței vrea să meargă în țara sa, trecând Dunărea , PLĂTEȘTE !!!
Dobrogea nu trebuie discriminată! Și Dobrogea este România!”, a transmis Lungoci.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top