Politic

Deputat Anișoara Radu: Trebuie să venim cu măsuri urgente pentru susținerea mediului de afaceri

Deputatul Anișoara Radu a anunțat astăzi printr-o postare pe pagina personală de facebook că Partidul Social Democrat a depus un proiect de lege ce prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază în cazul angajaților ce își suspendă activitatea ca urmare a decretării stării de urgență. În plus, proiectul de lege prevede și ca persoanele care vor primi această indemnizație să fie scutite pe o perioadă de 3 luni de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate statului.

„Astăzi grupul parlamentar PSD a depus proiectul de lege care prevede ca statul să acopere 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat de salariați în cazul suspendării temporare sau reducerii activității ca urmare a decretării stării de urgență.

Persoanele care vor primi indemnizația de 75% din salariul de bază vor fi scutite, pe o perioadă de 3 luni, de plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii.
Perioada în care angajații se vor afla în șomaj tehnic, din cauza instituirii măsurilor pentru combaterea epidemiei de coronavirus, va fi luată în calcul la stabilirea vechimii în muncă.
Actul normativ mai propune o serie de măsuri privind prelungirea acordării indemnizației de șomaj, susținerea de către stat a contribuțiilor către Pilonul II de către salariații aflați în șomaj tehnic și reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă, scutirea angajatorilor de plata celor 2,25% cu excepția sumelor corespunzătoare fondului de garantare a salariilor, obligația angajatorilor de a nu desființa locurile de muncă, ci doar de a le suspenda pe perioada stării de urgență, precum și obligația de a-i primi la muncă după încetarea stării de urgenț”, a declarat Anișoara Radu.

Actualitate

To Top